Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниНа Миколаївщині жінка, яка смертельно поранила нападника, отримала запобіжний захід

Поліція відкрила справу за статтею про умисне вбивство

Центральний суд Миколаєва обрав запобіжний захід для жінки, яку підозрюють у вбивстві знайомого. Вона перебуватиме під нічним домашнім арештом, повідомляє позаштатний кореспондент ВВС News Україна із зали суду.

Тепер жінка зобов’язана з’являтися за викликом слідчого прокурора й органів досудового розслідування до суду та не залишати своє помешкання у період з 19-ї вечора до 6-ї години ранку. Нічний домашній арешт триватиме до 2 березня 2022 року.

Адвокатка Оксана Балабан виступала проти цілодобового домашнього арешту для своєї клієнтки. «Жінка є матір’ю-одиначкою, у неї двоє неповнолітніх дітей. Вона працює та забезпечує своїх дітей сама», – сказала адвокатка.

Також жінці заборонили виїжджати за межі Миколаївської області та попросили утримуватися від спілкування зі свідками кримінального провадження.

Раніше правоохоронці повідомили про затримання 30-річної мешканки одного з сіл Миколаївського району, яка нанесла смертельний удар ножем у живіт свого 25-річного чоловіка. За попередніми даними поліції, той «виявляв до неї надмірну увагу» на дискотеці: чіплявся до жінки та навіть дістав ножа, щоб змусити її відповісти взаємністю.

Поліція відкрила справу за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу «умисне вбивство». Санкція цієї статті передбачає до 15 років ув’язнення. У BBC News Україна зауважили, що обвинувачення жінки викликало критику в соцмережах. Зокрема, деякі користувачі заявили, що йшлося не про умисне вбивство, а про самооборону. Деяких обурило, що в релізі жінку назвали «зловмисницею», а про вбитого пишуть, що він «проявляв до неї надмірну увагу» та «дістав ніж, щоб змусити її відповісти взаємністю».

Після критики в поліції пояснили, чому підозрюють жінку саме у вбивстві, а не перевищенні самооборони. Там стверджують, що конфлікт розпочався в приміщенні, а згодом продовжився на вулиці. Свідком став працівник клубу, який також вийшов на двір. На вулиці жінка забрала ніж у чоловіка, а працівник клубу, щоб припинити сварку, притис чоловіка до стіни. «Саме в цей момент, попри те, що небезпеки для жінки не було, вона вдарила знайомого ножем у живіт», – додали в поліції.

Правоохоронці заявили, що жінка відмовилася надавати пояснення, посилаючись на ст. 63 Конституції, а щодо можливої спроби зґвалтування чи нападу не заявляє. Якщо поліція встановить нові обставини, можлива перекваліфікація цієї справи.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.