Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУчені виявили клітор у самок дельфінів

За його допомогою самки отримують сексуальне задоволення

Американські біологи виявили, що в самок дельфінів є повністю функціональний клітор, що допомагає їм відчувати задоволення під час сексу. Результати опублікували в журналі Current Biology, повідомляє The NY Times.

Дослідження провела біологиня Патриція Бреннан з коледжа Маунт-Холіок у Массачусетсі. Її команда вивчила кліторальну тканину 11 самок афалін, що померли від природних причин. У результаті вони виявили, що клітор у дельфінів знаходиться поряд із вагіною та складається з еректильної тканини, яка може наповнюватися кров’ю під час збудження й має дуже багато нервових закінчень. Форма еректильної тканини змінюється, коли самки дорослішають.

Учені відзначають, що клітор і сексуальне задоволення самок тварин досі недостатньо досліджені. Навіть клітор людини не був повністю досліджений до 1990-х років. «Це нехтування у вивченні жіночої сексуальності залишило нам неповну картину. Вивчення та розуміння сексуальної поведінки в природі є фундаментальною частиною розуміння досвіду тварин і може призвести до важливих медичних відкриттів у майбутньому», – додала Бреннан.

Надалі група біологів планує продовжити досліджувати геніталії тварин.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.