Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Британії викладачка відсудила 100 тисяч фунтів після звільнення через «гучний голос»

За словами позивачки, її звільнили через поєднання «жіночості та гучності»

У Британії викладачка з фізики Аннет Плаут відсудила 100 тисяч фунтів компенсації після того, як її звільнили в Ексетерському університеті через гучний голос. Про це пише The Guardian.

Докторка Плаут розповіла, що в неї «природно гучний голос», який походить від її середньоєвропейського єврейського походження, і стверджувала, що саме поєднання «жіночості та гучності» призвело до її звільнення з університету.

«У мене гучний голос від природи. Я не помічаю, коли говорю голосно. У Нью-Йорку чи Німеччині, де я роками жила та працювала, жодного разу не скаржилися на мою гучність. Тільки в Ексетері на мене тиснули, щоб я змінила свою невід’ємну характеристику. Я вважаю, що деякі старші співробітники університету та відділу кадрів завзято засуджують гучних дівчат, оскільки їхнє існування суперечить стереотипним уявленням про те, як має поводитися жінка», – заявила Плаут.

Плаут отримала посаду в 1990 році й була першою жінкою-академіком на факультеті фізики. Перш ніж звільнити, її двічі відстороняли від роботи.

Позивачка заявила, що хотіла б повернутися на роботу, однак суд назвав це недоцільним через напружені стосунки Плат із колегами.

У навчальному закладі заявили, що викладачку звільнили через її «владну» манеру спілкування з аспірантами, і наголосили, що рішення університету не пов’язане зі статтю або походженням Плаут. Тепер університет планує оскаржити рішення суду, за яким має виплатити Плаут 100 тисяч за неправомірне звільнення.

Фото: Instagram

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.