Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Німеччині 125 представників католицької церкви зробили колективний камінг-аут

І винесли вимоги щодо дискримінації та свободи дій

У Німеччині 125 представників католицької церкви зробили колективний камінг-аут у межах ініціативи #OutInChurch. Про це пише Deutsche Welle.

До списку ввійшли колишні й нинішні священики, учителі, церковні адміністратори та волонтери, які попросили церкву врахувати їхні вимоги й відмовитися від «застарілих тверджень церковної доктрини», що стосуються гендера й орієнтації.

Усього в межах #OutInChurch представники церкви опублікували 7 вимог. Серед них – мати можливість жити без страху, мати доступ до всіх видів діяльності та занять у церкві без дискримінації, а також не визначати орієнтацію як порушення лояльності та причину звільнення з роботи. Учасники ініціативи просять церкву переглянути свої заяви про орієнтацію на основі «теологічних і людських наукових висновків».

Окрім прохання про рівні права, працівники попросили церкву взяти відповідальність за дискримінацію людей спільноти, яка відбувалася в минулому. Вони закликали єпископа взяти на себе відповідальність від імені церкви.

Нагадаємо: у травні 2021 року ми розповідали, що по всій Німеччині католицькі священики почали публічно благословляти шлюби одностатевих пар. Їх органазували як відповідь на заяву Ватикану, яку схвалив Папа Франциск. У ній благословення одностатевих стосунків заборонили на підставі, що Бог «не може благословити гріх».

Фото: n-tv.de 

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.