Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини«Тут нічого лікувати». Франція заборонила конверсійну терапію

Покарання передбачає штрафи й позбавлення волі

У Франції ухвалили закон, який забороняє конверсійну терапію й передбачає покарання для того, хто її практикує та намагається змінити сексуальну орієнтацію чи гендерну ідентичність людей. Про це пише ABC News

Закон підтримали всі 142 депутати. Новий закон не тільки встановлює кримінальне покарання за практику конверсійної терапії, але й дозволяє її жертвам подавати цивільні позови проти тих, хто їх піддав такому «лікуванню».

За законом, дії, «спрямовані на зміну сексуальної орієнтації або гендерної ідентичності», караються позбавленням волі на строк до 2 років і штрафом у 30 тисяч євро. Покарання можуть збільшити до 3 років позбавлення волі та штрафу в розмірі 45 тисяч євро за замах на неповнолітніх або інші вразливі групи.

Депутка Лоуренс Вансонброк, який допомола керувати ухваленням закону в парламенті, сказала, що він буде спрямований на «всіх тих, хто ототожнює ідентичність або сексуальну орієнтацію з хворобою». «Тут нічого лікувати», – заявила депутатка.

Закон набуде чинності протягом наступних 14 днів після підписання президентом Емманюелем Макроном. Він привітав його ухвалення: «Давайте пишатися цим. Бо бути собою – це не злочин».

Конверсійною терапією називають сукупність методик, включно з психіатричним, психологічним, медичним і релігійним «лікуванням» осіб, із метою змінити їхню сексуальну орієнтацію або гендерну ідентичність.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.