Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ Ірані жінкам вперше за 3 роки дозволили прийти на матч національної футбольної команди

Однак на час гри глядачок відокремили від чоловіків

Уперше за 3 роки в Ірані жінкам дозволили бути присутніми на матчі національної футбольної команди. Про це повідомляє Al Jazeera.

Жінки змогли прийти на відбірковий матч Чемпіонату світу між Іраном та Іраком. Гра проходила на стадіоні в Тегерані. Усього було продано 10 тисяч квитків. П’ята частина, тобто 2 тисячі, призначалася виключно для жінок.

Під час матчу глядачки були відокремлені від чоловіків на трибунах. Вони входили та виходили зі стадіону через окремі ворота, на місці знаходилася бригада жінок-поліцейських для реагування на потенційні інциденти.

«Я купила квитки онлайн та отримала SMS-підтвердження. Якщо ми виграємо, підемо святкувати перемогу на вулицях. Це мало статися раніше, але я дуже щаслива та сподіваюся, що так буде й далі», – сказала одна з відвідувачок, додавши, що в присутності жінок на матчі «немає нічого дивного або складного».

«Я хотіла, щоб мій чоловік був поруч, але вони сказали, що чоловіки та жінки мають бути окремо. Було б краще, якби сім’ї могли приходити разом», – сказала одна з фанаток.

Заборона присутності жінок на спортивних заходах з’явилася невдовзі після Ісламської революції 1979 року. Після десятиліть заборони жінкам дозволили відвідати футбольний матч національної збірної в жовтні 2019 року. Однак відтоді матчі проводилися без глядачів через обмеження Covid-19.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.