Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниНа Кіпрі суд скасував звинувачення в брехні жінки, яка розповіла про групове зґвалтування

Тепер сім’я постраждалої вимагає розслідування її звинувачень

На Кіпрі скасували вирок дівчини з Британії, яка розповіла про групове зґвалтування. Раніше постраждалу звинуватили, що вона нібито збрехала про напад. Про це пише BBC.

У липні 2019 року жителька Британії, якій на той момент було 19 років, звернулася до кіпрської поліції. Вона стверджувала, що її зґвалтували 12 ізраїльських чоловіків у готелі курортного міста Айя-Напі.

Постраждала відмовилася від своїх звинувачень після того, як її допитували протягом 8 годин без адвоката та перекладача. Зрештою дівчину засудили в січні 2020 року, після цього вилетіла додому до Великої Британії. Дівчині не довелося відбувати своє початкове 4-місячне покарання у в’язниці після того, як його відстрочив суд.

Адвокат з юстиції за кордоном Майкл Полак сказав, що постраждала хотіла, щоб її вирок скасували, щоб очистити своє ім’я. Сім’я дівчини вимагає рослідування звинувачень у зґвалтуванні, щоб домогтися «справжньої справедливості».

«Ми завжди стверджували, що наша клієнтка не отримала справедливого суду, і сьогодні Верховний Суд Кіпру погодився з нами. З молодою та вразливою жінкою не лише погано поводилися, коли вона повідомила про зґвалтування в поліцію, але її ще й засудили, що було несправедливо, як визнав Верховний Суд», – сказав Майкл Полак.

У своїй заяві родичі дівчини повідомили, що вони задоволені тим, що влада Кіпру «визнала недоліки в їхньому правовому процесі».

«Хоча це рішення не виправдовує те, як з нею поводилися поліція, суддя чи владні особи, воно однаково дає надію, що страждання моєї дочки принаймні принесуть позитивні зміни в ставленні до постраждалих», – ідеться в заяві.

«Це дуже важливий день для прав жінок і, зокрема, для постраждалих від зґвалтування чи інших форм сексуального насильства на Кіпрі», – поділилася адвокатка Ніколетта Хараламбіду.

Фото: Wales Online

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.