Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Японії скасують закон, який реєструє колишнього чоловіка як батька новонародженої дитини

Документ існував із 19 століття

Японія планує реформувати закон 19 століття, який автоматично реєструє колишнього чоловіка жінки як батька дитини, яка народилася протягом 300 днів після їхнього розлучення. Про це пише The Guardian.

Урядова комісія рекомендує внести зміни до цього закону разом з іншим пунктом закону, який забороняє жінкам виходити заміж протягом 100 днів після розлучення. Закон діє на підставі, що батьківство дитини, народженої незабаром після цього, може бути «неясним».

Запропонована зміна стосуватиметься лише жінок, які вийшли заміж повторно. Немовля, народжене жінкою, яка не вийшла заміж після розлучення, вважатиметься дитиною її колишнього чоловіка.

Оскільки діти, народжені протягом 300 днів після розлучення, класифікуються як нащадки від колишнього чоловіка, деякі жінки не реєструють дітей в сімейному реєстрі. Зокрема жінки, які були в аб’юзивних стосунках, не бажають реєструвати дитину як нащадка кривдника.

Відомо, що в Японії проживає щонайменше 800 незареєстрованих людей, хоча справжня цифра, ймовірно, є вищою.

Комісія також рекомендує дозволити матерям і дітям оскаржувати позови про встановлення батьківства. Наразі це може зробити лише батько.

Фото: Flickr

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.