Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниМикола Тищенко назвав депутатку «дівчинкою, яка посміхається під час війни»

Депутат вдався до сексизму під час виступу в Київраді

Під час виступу в Київраді народний депутат від «Слуги народу» Микола Тищенко вдався до сексизму: він назвав одну з депутаток «дівчинкою, яка посміхається під час війни».

Тищенко звернувся до депутатки під час виступу на пленарному засіданні щодо відновлення районних рад у Києві.

«Тому, як сказав президент Володимир Зеленський, треба зшивати, зшивати нашу з вами Батьківщину. А не роз’єднувати й не розгойдувати ту лодку, яка нам з вами належить. І належить майбутнім нашим онукам. Ви всі розумно, що… І ми всі це розуміємо. Да, ми всі розумно ставимося до події. І ви, дівчинка, яка посміхається сьогодні під час війни. Народний депутат…» – сказав Тищенко.

Одразу після цих слів у залі почався галас. Хтось звернувся до Тищенка, але він продовжив: «Яка підсмо-, підсмикається… Тому сьогодні треба розуміти, що це політичне рішення…»

Як повідомляє «Повага», у 2021 році Київрада закріпила санкції за прояви сексизму та дискримінації. Голова регламентної комісії Київради Леонід Ємець повідомив, що комісія розгляне поведінку Тищенка за засіданні:

«Народний депутат від «Слуги народу» Тищенко дозволив собі сексистські прояви під час виступу в Київраді. Тому наша комісія з питань Регламенту та депутатської етики на засіданні розгляне поведінку народного депутата, куди ми його запрошуємо для пояснень. І за результатом якого буде відповідне звернення до профільного комітету Верховної Ради», – сказав Ємець.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.