Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ Індії школярки протестують проти заборони носити хіджаб під час занять

На тлі масштабних протестів у штаті закрили школи та коледжі

В індійському штаті Карнатака група школярок протестувала проти заборони носити хіджаб під час занять. На тлі міжнародного розголосу справи у штаті закрили школи, а лауреатка Нобелівської премії Малала Юсафзай підтримала учениць. Про це пише BBC.

Справа почалася з того, що шість учениць державного коледжу почали протестувати після того, як їх не допустили до занять через носіння хіджабу. Представники коледжу заявили, що дозволяють студенткам носити хіджаб на території кампусу та попросили знімати їх тільки в класі. Та учениці вимагали дозволу прикривати волосся в класі. «У нас є кілька вчителів-чоловіків. Нам потрібно прикрити волосся перед чоловіками. Тому ми носимо хіджаб», – поділилася одна з протестувальниць.

Згодом фото з протестом школярок стали вірусними. Ще більше обурення викликало відео, яке показує, як керівництво навчального закладу закриває ворота перед школярками в хіджабах.

На тлі протестів правозахисниця й наймолодша лауреатка Нобелівської премії Малала Юсафзай закликала індійських політиків до дій, щоб «зупинити маргіналізацію мусульманських жінок».

«Відмова впускати дівчат до школи в хіджабах – це жах. Об’єктивація жінок так і зберігається за те, що вони носять менше або більше», – сказала Малала.

Головний міністр Карнатаки Басаварай С. Боммай закликав студентів та інших «зберігати мир і злагоду» та зупинив навчання в старшій школі й коледжах на 3 дні.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.