Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниКитай піддав цензурі ЛГБТ-сюжет у серіалі «Друзі»

Фанати шоу критикують місцеві стримінгові платформи

Основні китайські стримінгові платформи піддали цензурі ЛГБТ-сюжет у популярному серіалі «Друзі». Як повідомляє CNN, таке рішення викликало критику місцевих фанатів шоу.

Минулого тижня серіал знову почали транслювати на тлі популярності через спецвипуск, що вийшов у 2021-му. Але тепер глядачі помітили деякі зміни в сюжеті шоу. Так, із серіалу вирізали сцени, у яких згадували ЛГБТ-стосунки, а також змінили переклад деяких реплік акторів.

Зокрема в одній із серій вирізали репліку Росса, який пояснює, що його дружина – лесбійка. А слова Джої, який пропонує піти в стрип-клуб, переклали як пропозицію «вийти пограти». Також в одній зі сцен Росс каже: «Жінки можуть мати множинні оргазми», проте в Китаї рядок змінили на «Жінки можуть нескінченно пліткувати».

Користувачі соцмережі Weibo висловили обурення через видалення сцен, а хештег #FriendsCensored став найпопулярнішим на сайті.

Багато користувачів визначили некоректний переклад як «образу нашого знання англійської мови». «Це не тільки ігнорує сексуальні бажання та задоволення жінок, але й зміцнює гендерні стереотипи», – зазначають в одному коментарі, що набрав понад 80 тисяч лайків.

«Друзі» вперше з’явилися на китайських стримінгах ще у 2012 році без будь-якої цензури, поки угода про трансляцію не завершилася у 2013-му.

Цензура є результатом посилення контролю над ЗМІ та індустрією розваг у Китаї. У 2016 році у країні з’явилися нові рекомендації, згідно з якими телевізійні шоу, з-поміж іншого, не повинні включати сюжетні лінії, пов’язані з гомосексуальними стосунками.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.