Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЖіноча збірна США з футболу досягла рівності в зарплаті з чоловіками. На це пішло 6 років

Футболістки отримають компенсацію $24 млн

Відтепер футболістки жіночої збірної США будуть отримувати однакову зарплату з чоловічою збірною. Повідомляє The New York Times.

Жіноча збірна США чотири рази вигравала чемпіонат світу з футболу, однак тільки зараз їй вдалося домогтися рівної платні з чоловіками.

Боротьба за це право тривала майже шість років. Тоді п’ять членкинь команди подали скаргу в Комісію з рівних можливостей про гендерний розрив в оплаті праці. Футболістки заявили, що заробляють лише 40% доходу чоловічої збірної.

Згідно з новою угодою, футболісткам також виплатять компенсацію в $22 млн і виділять $2 млн для фонду з розвитку жіночого футболу. Позитивні зміни підтримав президент Джо Байден і написав у своєму твітері, що пишається жіночою збірною, яка «ніколи не здавалася на полі та поза ним».

Для Good Morning America Меган Рапіно розповіла про важливість рівної оплати праці та сказала, що це дійсно великий день для збірної та наступних поколінь. До привітань команди також приєдналася політикиня Гілларі Клінтон, акторка Віола Девіс, тенісистка Біллі Джин Кінг та інші.

Фото: ussoccer

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.