Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЕкспрезидентка Литви Даля Грибаускайте підтримала Україну

І засудила повільну реакцію Заходу

Колишня президентка Литви Даля Грибаускайте підтримала Україну у війні з росією.

«Санкції не зупинять Путіна, хоч би якими вони були... Тільки війна, яка вже почалася, може зупинити війну», − написала Грибаускайте у Facebook. Вона також засудила європейські країни через повільну реакцію та відсутність рішучих дій у ситуації війни.

«Немає необхідності вдавати й намагатися заспокоїти своє сумління в Україні, тільки постачанням зброї, і навіть це із запізненням. Українці воюють за нас, їхні діти захищають нас від путінського безумства. Повторення мантри про те, що НАТО не може допомогти Україні, уже показує боягузтво Заходу. Захід ще не розуміє, що в Україні триває європейська війна. Ви або берете участь у боротьбі з агресором, або, спостерігаючи за тим, як він знищує Україну та її народ, стаєте учасниками військових злочинів. Так. Ми співучасники злочину.

Якщо ми не зупинимо Путіна в Україні, нам однаково доведеться боротися, але в наших країнах. Мені соромно чути, коли лідери та посадові особи держав НАТО скаржаться, що не можуть ризикувати розвʼязанням конфлікту. А в Сирії, Лівії, Африці, Югославії, Афганістані ми могли? Сьогодні Україна бореться за виживання своєї нації та європейського світу. Чи продовжуватимемо ми спостерігати, як знищується незалежна держава? Слава Україні! Слава її Героям, поки що лише її героям, бо інших іще не видно на горизонті».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.