Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПольща розробляє спеціальний закон про українських переселенців

Однак він вже має два недоліки

Наступного тижня польський уряд внесе у Сейм спеціальний законопроєкт, що стосуватиметься прав та гарантій для людей, які вимушено покинули Україну. Про це повідомляє Українська правда.

Законопроєкт має визначити, що робити мігрантам, як довго вони можуть перебувати в Польщі та які у них права. Він готується в терміновому режимі, тому поки невідомо, які саме соціальні гарантії нададуть українцям.

Наразі в законопроєкті вже визначили два недоліки. Перший – статус біженця отримають лише ті, хто прибув до Польщі від початку агресії рф. Українці, які прибули до країни раніше такого права не матимуть. Хоча тепер вони теж не мають можливості повернутися додому.

Другий недолік – захист дітей, які прибули до Польщі без документів. Польські родини, які прихистили українських дітей, зможуть отримати соціальні виплати від уряду. Однак без документів ця норма не працюватиме.

Нагадаємо, наразі до Польщі прибуло близько 600 тисяч українців. Уряд прогнозує, що у майбутньому ця цифра може сягнути мільйонів.

ФОТО: Pakkin Leung / wikipedia

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.