Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниКабмін дозволив укладати шлюб із військовослужбовцем без його присутності

Як це зробити

На час воєнного стану в Україні дозволили реєструвати шлюби без особистої присутності нареченого або нареченої, якщо він або вона є військовослужбовцями. Постанову опублікували на сайті уряду.

Одружитися за спрощеною процедурою зможуть військовослужбовці Збройних сил, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки, Державної прикордонної служби, Управління державної охорони, Національної гвардії, іншого утвореного військового формування.

Також постанова стосується поліцейських, деяких працівників служби цивільного захисту, Державного бюро розслідувань, Державної кримінально-виконавчої служби, Бюро економічної безпеки тощо.

Щоб укласти шлюб військовослужбовець чи військовослужбовиця мають лише подати заяву про державну реєстрацію шлюбу своєму командиру. Заява автоматично вважається фактом надання згоди. Вона має містити відомості про військового та про людину, з якою він бажає зареєструвати шлюб: прізвище, ім’я та по батькові (за наявності), дату народження, громадянство.

У разі обрання прізвища нареченого (нареченої) або приєднання до свого прізвища прізвища нареченого (нареченої), це треба вказати в заяві.

Командир надсилає акт до будь-якого відділу державної реєстрації актів цивільного стану для складення актового запису про шлюб у паперовій формі та внесення відомостей до Державного реєстру актів цивільного стану громадян.

Під час церемонії можна використовувати відеозв’язок.

На підставі складеного актового запису про шлюб подружжю або одному з них у день звернення до реєстратора видають відповідне свідоцтво. Якщо звернення в це місце не можливе, документ видадуть в іншому.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.