Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Китаї запустили програму, де можна перевірити історію випадків домашнього насильства

Перш ніж вступати в шлюб

У місті Іу на сході Китаю запустили базу даних, у якій до шлюбу можна перевірити, чи є у партнера історія випадків, пов'язаних з домашнім насильством. Про це пише The Guardian.

З 1 липня у місті запрацює відкрита база даних, у якій можна знайти інформацію про всіх злочинців у країні, яких звинуватили в скоєнні домашнього насильства з 2017 року.

«У багатьох випадках обидві сторони дізнаються про випадки домашнього насильства тільки після вступу в шлюб. Створена база даних дозволить партнерам заздалегідь дізнатися про це й вирішити, чи вступати в шлюб», – розповіла одна з авторок програми Чжоу Даньїн.

Згідно з Китайською федерацією жінок, така база є першою в країні. Повідомляється також, що розробники бази врахували питання конфіденційності. Для того, щоб перевірити партнера, необхідно надати його й своє посвідчення особи, а також заяву про реєстрацію шлюбу.

Ті, хто поширюватимуть або використовуватимуть інформацію з бази для якихось інших цілей, окрім як для вирішення, чи вступати в шлюб, матимуть справу із законом. Також зазначається, що користувачі можуть шукати дані про партнера максимум два рази на рік.

Обкладинка: Unsplash

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.