Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниОлена Зеленська дала інтерв’ю французькому виданню щодо подій в Україні

І розповіла про спільні ініціативи з першими леді

Перша леді Олена Зеленська дала інтерв’ю для французького видання Leparisien, в якому розповіла про війну росії проти України та про спільні ініціативи з першими леді інших країн. Про це повідомляє Офіс Президента.

Олена Зеленська повідомила про координацію гуманітарної допомоги під час війни та про співпрацю з першою леді Франції Бріджит Макрон, яка допомагає з евакуацією онкохворих українських дітей за кордон. Вона також зазначила, що з початку повномасштабного вторгнення в Україні народилося понад 15 тисяч немовлят.

«Вже не новина, що росіяни планово нищать і пошкоджують лікарні. І зараз мало того, що дітки мусять народжуватися в бомбосховищах, – їхньому життю загрожує відсутність електрики. Та що б не було з інфраструктурою, ми не дамо ворогу вбивати новонароджених українців», – сказала перша леді. За її словами, «паніки немає», а вона і український народ знають, що повинні робити.

Перша леді також подякувала міжнародним партнерам і громадянам європейських країн, які прийняли українців, надали підтримку й допомогу та вкотре закликала ОБСЄ, Червоний Хрест, ЮНІСЕФ та інші організації забезпечити в Україні справжні гуманітарні коридори. Крім того, Олена Зеленська наголосила, що слова мають значення, адже в Україні – повномасштабна війна, а не «українська криза» чи «військова спецоперація».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.