Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ПодкастиДо закладок: подкаст «Захисниця. Imayeci» про силу кримських жінок в окупації

Стійкість, яка народжується зі слабкості

Кримський подкаст «Захисниця. Imayeci» – це окремі розповіді місцевих жінок, яких окупаційна влада півострова занурила в скрутні життєві обставини. У кожному випуску слухачі не лише знайомляться з історіями кримчанок, але разом із ними шукають вихід зі складних ситуацій.

Наразі вийшло два випуски подкасту: «Болісна нова глава» і «Як я буду без тебе?» Авторка його матеріалів – жителька Криму Лутфіє Зудієва. Подкасти базуються на розповідях з перших вуст і сфокусовані на схожих долях жительок Криму і їхніх родин.

Зокрема, у записах ідеться про нелегітимний арешт чоловіків кримчанок, іноді багатодітних батьків, і нещодавні події, які радше відповідали б життю спецагентів, але сталися з сімейними парами місцевих мусульман. Подкаст унаочнює, наскільки важливою є здатність його героїнь знаходити сили в собі й об’єднувати їх із силами інших жінок.

Розповіді мешканок півострова супроводжуються тривожними звуками, які заглиблюють слухачів у пережите. Раптовий стукіт у двері, таємні прослуховування кримчан на роботі, неочікувані візити працівників ФСБ – не та реальність, у якій жінки хочуть жити. Тож їхнє принципове рішення залишитися в Криму змушує їх до рішучого спротиву.

Послухати подкаст можна на Apple Podcasts, Google Podcasts і Spotify.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.