Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ПсихологіяPrometheus та Veteran Hub створили курси адаптації для ветеранів і ветеранок

Лекції можна переглянути безкоштовно

Освітня платформа Prometheus спільно з Veteran Hub запустили курси адаптації до цивільного життя для ветеранів і ветеранок, а також для їхніх родин. Про це пише Detector Media.

Проєкт складається із трьох циклів лекцій, які вчать будувати стосунки з рідними, використовувати конкретні стратегії для покращення власного психологічного стану та долати щоденні виклики після участі в бойових діях. Зазначається, що усі три курси можна переглянути безкоштовно.

Наприклад, перший цикл «Адаптація до цивільного життя. Курс для ветеранів та ветеранок» пояснює, які саме процеси відбуваються з військовослужбовцями у перший місяць повернення додому, а також допомагає розібратися, що таке психотерапія та як можна підібрати для себе спеціаліста. Також цей курс вчить будувати взаємини з близькими під час цієї адаптації.

У курсі «Сам собі терапевт. Інструменти психологічної самодопомоги для ветеранів та ветеранок»спеціалісти поділяться техніками, за допомогою яких можна впоратися з тривогою, гнівом чи апатією. У лекціях можна дізнатись про навички керування внутрішньою напругою та спостереження за власними думками. Зазначається, що курс буде корисним не для ветеранів, які нині не беруть участі в бойових діях, але й для їхніх рідних, які хочуть врегулювати свій психологічний стан.

Третій цикл «Як пережити війну разом: курс для родин військовослужбовців, ветеранок та ветеранів»розповідає про те, як долати щоденні виклики та будувати нормальні стосунки у складних обставинах. Тут йдеться про механізми психіки, що діють в умовах стресу, а також навчать на практиці обирати корисні стратегії поведінки. Автори курсу обіцяють допомогти з відновленням стосунків з дітьми, батьками, партнерами та з собою.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.