Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

СексЗапах, смак, вигляд – жінки розповідають, чому вони бояться кунілінгусу

Як навчитися отримувати задоволення?

Запах, смак, вигляд – жінки розповідають, чому вони бояться кунілінгусу — Секс на Wonderzine

Американська інді-співачка quinnie записала пісню Touch tank, де є рядки «Він такий красивий, коли він відлизує мені». І хоча пісня вийшла ще рік тому, вона завірусилася в TikTok тільки зараз.

Під звуком деякі жінки розповідають, що їм справді подобається, коли їм роблять кунілінгус. Водночас більшість користувачок діляться, що вони соромляться цього процесу, що їм некомфортно приймати оральний секс від партнера, тому вони зовсім відмовляються від нього.

«Я боюся, що він буде порівнювати мене до своїх колишніх партнерок і йому не сподобається», – ділиться одна дівчина. «Я бачила занадто багато тіктоків, де хлопці говорять про жахливий смак своїх колишніх», – додає інша.

У коментарях жінки також діляться травматичними історіями, які змусили їх так вважати. Одна користувачка розповіла, як хлопець подивився на її вагіну й одразу сказав, що вона огидна, а інша поділилася тим, що її постійно цькували за рибний запах.

Сама авторка пісні прокоментувала дискусію, яку викликала її творчість. Вона зазначила, що також раніше боялася орального сексу, адже не почувалася впевненою у своєму тілі раніше. Проте це змінилося після того, як вона знайшла хлопця, з яким їй було безпечно. «Хтось, хто тебе дійсно поважає або навіть любить, думатиме, що це дуже сексуально, коли ти отримуєш насолоду», – розповідає quinnie.

Розбираємося, чому дівчата бояться кунілінгусу, як на це вплинула порнографія й гендерні стереотипи і як позбутися цього страху.

Текст: Анастасія Микитенко

Ми створили цей матеріал за підтримки наших читачів

Чому жінки бояться отримувати оральне задоволення?

Зовнішній вигляд вульви

Кунілінгус – це дуже інтимний процес, коли партнер або партнерка можуть роздивитися геніталії зблизька, інтенсивніше відчути їх запах і спробувати на смак. Тут неможливо щось приховати.

Для деяких жінок тригером стає зовнішній вигляд вульви. Порнографія створила досить стандартну картинку того, як вона має виглядати – гладенька, без будь-яких подразнень, з маленькими акуратними губами, рожева. Через це жінки можуть соромитися, якщо їхня вульва виглядає по-іншому. Деякі жінки роблять естетичні пластичні операції: зменшення зовнішніх і внутрішніх статевих губ і каптуру клітора, зменшення випирання лобка тощо.

Деякі навіть шукають способи «освітлити» свою вульву кремами, лазерами або хімічним пілінгами, щоб повернути яскравий рожевий колір шкіри. Такі процедури не є схваленими медично, оскільки вони травмують шкіру, можуть занести інфекцію або спричинити висипання.

Запах і смак

Стереотипно жінка має пахнути приємно й солодко. Теми будь-яких життєвих процесів у тілі жінок є досить табуйованими, адже леді не розповідають про менструації, а принцеси «какають метеликами», як наголошують популярні анекдоти початку двотисячних.

Від жінок очікують, що і їхня вагіна також буде пахнути солодко. Тож дві третини міленіалок соромляться свого запаху. Деякі жінки застосовують спеціальні ароматизовані мила, гелі або серветки перед сексом, проте вони лише підвищують ризик молочниці й бактеріальних захворювань. Ці засоби є досить популярними: ринок гігієнічних продуктів із боротьби із запахом становив 3,6 мільярда доларів у 2020 році.

Також популярними залишаються спринцювання або домашні настоянки, які також порушують мікрофлору вагіни.

Жінки також намагаються зробити так, щоб прибрати природний солонуватий смак, натомість додати свіжішого, фруктового смаку виділенням. Для цього вони також користуються цими продуктами, а також їдять певні продукти: ананас, кавун, ягоди – або ж уникають деяких, наприклад: гострих спецій, часнику, алкоголю або капусти.

Відчуття незручності, коли жінка не дає нічого взамін у сексі

У популярній культурі й порнографії жінку часто зображають як об’єкт задоволення, коли чоловік задовольняється її тілом або отримує мінет. Тож молоді чоловіки частіше, аніж жінки отримують оральний секс. І чоловіки, і жінки вважають, що кунілінгус «більш гидкий», аніж мінет. Чоловіки зазначають, що задовольняти партерку орально важливо в довготривалих стосунках, проте не під час випадкового сексу.

Як пояснює авторка дослідження про оральний секс Сіслі Марстон, це пов’язано не тільки з тим, що чоловіче задоволення пріоритезується, а й іноді з тим, що чоловіки мають негативне ставлення до жіночих статевих органів.

Тому жінки можуть почуватися некомфортно, що вони лише отримують задоволення й не дають нічого взамін. Вони можуть задаватися питанням: «А йому це подобається? А йому не важко? Не нудно?» Деякі жінки можуть переживати, що їхні партнери дуже довго стараються, а вони досі не досягли оргазму.

Усі ці чинники впливають на задоволення від орального сексу. Якщо ви ним не насолоджуєтеся, а тільки думаєте про свій дискомфорт і партнера, то навряд чи вам сподобається весь процес.

Чи нормально не любити оральний секс?

Це нормально, якщо вам не подобається отримувати кунілінгус, проте варто звернути увагу на те, чому саме.

Деяким жінкам не подобається відчуття під час орального сексу, іншим – техніка їхнього партнера (хоча і її можна змінити, якщо ви й ваш партнер готові до експериментів).

Проте якщо вам не подобається кунілінгус саме тому, що ви переживаєте за свій вигляд, запах або смак або вам некомфортно отримувати, не віддаючи, то можна спробувати попрацювати над цим.

Як навчитися отримувати задоволення від орального сексу?

Прийміть той факт, що вульви бувають різні

Одна вульва не гарніша іншої тільки тому, що вона іншої форми або кольору, з волоссям або без. Усі вони нормальні.

Ви можете подивитися на різні вульви на сайті Labia Library і переконатися, що немає якогось стандарту або ідеалу. Ви також можете роздивитися свою вульву в дзеркало, щоб звикнути до її вигляду.

Перевірте, чи нормальний запах вашої вагіни

Якщо ви помітили кардинальну зміну запаху вагіни і він не проходить, або ж відчуваєте запах мертвої риби чи м’яса, що розкладається, то це може бути ознакою, що варто звернутися до гінеколога. Такі стани часто супроводжуються свербежем, болем і «творожистими» виділеннями.

Здебільшого жінки бояться свого природного запаху, який не потрібно прибирати спринцюванням або спеціальними милами. Нормальними запахами вважаються:

  • кислий – це ознака лактобактерій, які хороші для вашої вагіни;
  • металічний: він нормальний під час місячних через домішки крові у виділеннях;
  • аміачний може означати, що на вульві залишилася сеча або що варто випити води; проте якщо він довго не зникає, варто звернутися до лікаря.

Запах може посилюватися посеред менструального циклу, під час сексу або ж після інтенсивного тренування.

Ви можете прийняти душ перед сексом, щоб освіжитися, проте не варто бігати туди що дві хвилини, щойно природний запах повернеться. Якщо ви впевнені, що у вас немає інфекцій, то вам немає, за що соромитися.

Не змушуйте себе досягати оргазму

Це нормально, якщо ви не отримаєте оргазму від орального сексу. Ви не зобов’язані цього робити тільки тому, що бачите, як сильно ваш партнер старається зробити вам приємно.

Можете сказати про те, що вам подобається те, що робить ваш партнер, але ви хотіли б змінити позу або перейти до інших сексуальний активностей.

Поговоріть про це

Ви можете поділитися з партнером причинами, чому ви боїтеся кунілінгусу або не можете розслабитися під час нього. Коли вголос проговорюєш те, чого соромишся, стає не так соромно.

Така відверта розмова дасть партнерові простір, щоб сказати, чи ваші страхи взагалі мають якусь підставу. Можливо, йому подобається й вигляд, і запах, і смак, і сам акт орального сексу.

Якщо ж партнер жартує над вашими почуттями, визнає, що йому не подобається ваша вульва й запах або робить інші образливі коментарі, можливо, варто подумати над тим, чи дійсно ви хочете продовжувати стосунки.

Фото: instagram/vulvaglow, instagram/_lasandra_, instagram/smilemakerscollection

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.