Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

СексПрактичний гід із лесбійського сексу для всіх, у кого є вагіна

Для здорового взаємного задоволення

Практичний гід із лесбійського сексу для всіх, у кого є вагіна — Секс на Wonderzine

Лесбійський секс може толерувати суспільство завдяки порно, але водночас він є майже невидимою сферою, оповитою стереотипами й упередженнями, що можуть шкодити й самим лесбійкам. Усе через існування теми лесбі-сексу в гетеро-оптиці, у якій «справжнім» статевим актом вважається тільки проникнення члена в піхву. Усе інше традиціоналісти схильні називати «петингом», «прелюдією» чи «ласками», змістивши велике розмаїття практик на «несерйозну» периферію. Проте прогресивні сексологи все частіше наголошують на тому, що секс – індивідуальний досвід, а включати в нього ті чи інші практики або ні – особиста справа кожного.

Важливо натомість дбати про безпеку та здоров’я, щоб не нашкодити собі чи партнерці та мати змогу отримувати насолоду без упереджень.

Оскільки в традиційному суспільстві секс жінок із жінками досі часто вважають «несерйозним», то й ризики, які він несе, також применшують. Через це ЛГБТ-люди опиняються в зоні більшого ризику щодо здоров’я.

Розповідаємо про те, як мати лесбійський секс із мінімумом ризиків для здоров’я та з максимумом довіри й задоволення.

Авторка: Леся Королюк

Ілюстрації: Олеся Ковальчук

Ми створили цей матеріал за підтримки наших читачів

Як мати безпечний лесбійський секс та отримувати від цього насолоду?

Подбайте про захист

Захист дає змогу не заразитися інфекціями, які передаються статевим шляхом (ІПСШ). Ризик захворіти не залежить від статі чи ідентичності, тому сам по собі одностатевий секс, попри поширені міфи, не є гарантією безпеки. Хоча статистичних даних щодо поширеності ІПСШ серед лесбійок поки небагато, дослідження, що вже є, стверджують: під час лесбійського сексу все ще є шанси захворіти на трихомоноз, сифіліс, гепатит А чи ВІЛ. Ці інфекції передаються через безпосередній контакт між слизовими оболонками (наприклад, вульва до вульви чи рот до вульви) та через кров (наприклад, під час менструації чи через порізи).

Найкращий захист – це бар’єрна контрацепція. Зосередимося на найдоступніших засобах.

  • Презервативи (у тому числі жіночі) підійдуть для проникнення пальцями чи для спільних секс-іграшок.
  • Медичні рукавички без пудри – також зручні для проникнення й будь-якої взаємодії рук і статевих органів. Для тих, у кого алергія на латекс, є безлатексні рукавички.
  • Латексна серветка підійде для оральних практик. Як альтернативу можна використати розрізаний уздовж презерватив.

Досліджуйте себе

Перед сексом корисно добре пізнати власне тіло: розглянути у дзеркальце будову власної вульви, зайнятися мастурбацією й узагалі зрозуміти, за яких умов вашому тілу комфортно та приємно. Це допоможе отримувати насолоду під час сексу: у процесі ви зможете легко направити партнерку або й заздалегідь повідомити про власні вподобання.

Розгляньте розташування вашого клітора та спробуйте різну його стимуляцію, щоби зрозуміти рівень власної чутливості та віднайти найбільш приємні для себе техніки: під капюшоном, через нього, через великі статеві губи чи через вагінальне проникнення. Та сама знаменита точка G – це нервові закінчення клітора, що доходять до внутрішньої стінки вагіни. Спробуйте дізнатися, чи є у вас такі чутливі зони та де. Якщо не виходить одразу – дайте собі час, адже пізнання себе – цікавий і поступовий досвід.

Корисно також прийняти всі свої статеві органи й ознаки такими, як вони є, адже в кожної жінки форми та невеликі відмінності – індивідуальні. Для цього можна, наприклад, ознайомитися з проєктом All Vulvas Are Beautiful, де зображують найрізноманітніші варіації будови вульви з особистими історіями прийняття жінок з усього світу.

Говоріть із партнеркою

Ідеальне взаєморозуміння в сексі з пів погляду буває тільки у фільмах. У реальному житті людям доводиться обговорювати власні вподобання, проставляти межі, домовлятися про всі нюанси заздалегідь і повідомляти про свій стан у процесі.

Говорити про секс – нормально, це нічим не відрізняється від розмови про купівлю продуктів на тиждень. Це дасть змогу краще розуміти одна одну, знати, що робити та чого не робити в ліжку, і загалом сприяє глибшій довірі між партнерками.

Найкраще обговорити всі деталі заздалегідь і в нейтральних умовах. Розкажіть про свій попередній досвід (або його брак), свої вподобання й табу, запропонуйте стоп-слово, а також бажані засоби контрацепції. У процесі сексу теж варто сигналізувати про те, як ви почуваєтеся, обов’язково – коли відчуваєте біль чи дискомфорт. Прислухайтеся до партнерки, запитуйте згоду для кожної практики й ніколи не ігноруйте відмову, будь-яку несхвальну реакцію чи прохання зупинитися, навіть якщо процес у самому розпалі.

Як займатися лесбійським сексом?

Лесбійський секс має багато граней і можливостей. Наводимо кілька найпопулярніших технік і порад до них, щоб отримувати чи дарувати задоволення в сексі. Головне пам’ятати: допоки всі учасниці погоджуються на практику й насолоджуються нею, вона має право на життя й не є неправильною чи такою, якої варто соромитися.

Прелюдія

У соцмережах жартують, що лесбійський секс може тривати годинами – усе через довгу прелюдію, яка зазвичай потрібна жінкам, щоби достатньо збудитися й отримати оргазм. Під прелюдією мається на увазі взаємодія з тілом перед тим, як розпочати основну стимуляцію. Кожній жінці в різних умовах і контекстах знадобиться різна кількість часу для ідеальної прелюдії – дізнатися свою золоту міру та міру своєї партнерки можна лише на практиці й зі здоровою комунікацією.

Стимуляція клітора рукою чи секс-іграшкою

Мабуть, це найпростіша та найбільш базова техніка в лесбійському сексі. Усе, що вам потрібно – це знайти клітор партнерки та почати стимулювати його пальцями або секс-іграшкою. Кожна людина має власний поріг чутливості та свої вподобання стосовно стимуляції. Тож варто обов’язково запитати в партнерки, які саме рухи довкола клітора їй подобаються, який натиск варто робити та наскільки швидкий темп їй підходить. Також треба пам’ятати, що клітор – один із найчутливіших органів, на якому міститься понад 10 000 нервових закінчень. Отже, для декого безпосереднє його розтирання може бути неприємним чи навіть болючим – у такому разі стимуляцію варто зм’якшити або припинити.

Проникнення у вагіну

Секс із проникненням у вагіну (також відомий як фінгеринг) – уже дещо складніша практика, що потребує від приймальної сторони знання власного тіла, а від сторони, яка проникає – великої уважності й обережності. Проникати можна як пальцями, так і секс-іграшками. Водночас задоволення приймальна сторона буде отримувати також через нервові закінчення на ніжках клітора, що прилягають до стінок вагіни. Оскільки будова клітора та вагіни в кожної людини індивідуальні, розташування умовних «точок насолоди» на вагіні може бути дуже різним. Таких точок може взагалі не бути або ж вони будуть маловідчутними – це нормально, цього не варто соромитися.

Оральний секс

Більшість оральних практик у лесбійському сексі – це також стимуляція клітора, але із застосуванням язика й ротової порожнини. Найчастіше приймальна сторона лягає на спину – для зручності можна підмостити під сідниці невелику подушечку – і розсуває ноги. Інша учасниця лягає на живіт і стимулює клітор партнерки. Перед безпосередньою стимуляцією ротом можна почати з невеликого розігріву пальцями чи секс-іграшкою.

Можна застосовувати такі самі техніки, як і під час стимуляції пальцями: рухати язиком довкола клітора чи по голівці, застосовувати кругові чи зигзагоподібні рухи, а також посмоктувати статевий орган губами. Водночас варто стежити за зубами, адже можна випадково прикусити якусь частину тіла партнерки, а також завдати їй не надто приємних відчуттів від дотиків зубами до ніжних частин тіла.

«Ножиці» та «сухий» секс

Позу «ножиці» вважають однією з найбільш знаменитих практик у лесбійському сексі. Та попри поширеність цього методу в порно та міфології довкола лесбійських стосунків, цей спосіб є дещо менш популярним, ніж інші: за результатами опитування на лесбійському порталі Autostraddle, таку техніку практикують 34% лесбі-пар.

«Ножиці» можуть потребувати трохи гнучкості та практики, адже ця техніка не з найпростіших. Суть її в тому, щоб обидві партнерки доторкнулися вульвами, в ідеалі – кліторами, і в такій позі отримували насолоду. Способів досягнути такого результату може бути багато – головне пробувати й експериментувати з різними нахилами, кутами та позиціями. А ще варто розуміти, що навряд ви з партнеркою все-таки опинитеся в позі ідеально рівних «ножиць» – ця назва умовна й не відображає реальність сповна. Найімовірніше, вам доведеться згинати коліна, нахилятися та скручувати тіло різними способами. Головне, щоб обом учасницям подобався процес, який може бути досить зближуючим і захопливим.

Якщо «ножиці» на початку видаються заскладними, можна розпочати із ще однієї практики – так званого «сухого» сексу (dry humping), також відомого як трибадизм. Його суть у тому, що одна з партнерок треться вульвою об тіло іншої, часто це може бути стегно. Трибадизм може бути як повноцінною секс-практикою, так і прелюдією до «ножиць».

Оргазм – не головне

Попри те, що головною метою сексу може видаватися лише оргазм (а лесбійки отримують його найчастіше з усіх жінок), насправді це не найважливіша його частина. Людям секс потрібен ще й для емоційного зближення, відчуття інтимності та веселого проведення часу разом. Водночас страх не мати оргазму може взагалі відбити бажання займатися сексом, породити тривожні відчуття та зменшити близькість між вами та партнеркою.

Щоби мати секс, сповнений приємних емоцій, старайтеся не фокусуватися на оргазмі надто сильно – натомість учіться відчувати момент, отримувати насолоду прямо зараз, слухати власне тіло й те, як воно реагує на різну взаємодію з партнеркою. Деякі люди, які мають, наприклад, аноргазмію, не відчувають оргазму, проте це не означає, що вони не отримують задоволення від сексу.

Тож не розчаровуйтеся, якщо щось не виходить чи виходить неідеально – активне сексуальне життя складається з різних епізодів, важливо приймати їх усі.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.