Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

СексДослідження: жінки частіше хочуть припинити стосунки через сексуальні розбіжності, ніж чоловіки

Жінки на 13,1% частіше розглядали питання про розлучення

Відповідно до нового дослідження, опублікованого в Journal of Sex Research, жінки частіше розглядають можливість припинення стосунків, якщо в них із партнером є розбіжності в інтимному житті.

У дослідженні взяли участь 19 446 учасників у віковій категорії з 18 до 79 років з Австрії, Болгарії, Грузії, Німеччини, Франції, Литви. Учасників й учасниць запитували, як часто вони сперечалися через секс за останні 12 місяців.

Виявилося, що жінки, які часто стикалися з сексуальними розбіжностями, на 13,1% частіше розглядали питання про розлучення. Чоловіки ж, навіть за високого рівня сексуальної несумісності, усього лише в 5% випадків продемонстрували бажання розійтися зі своїми партнерами через це.

Дослідники спостерігали й за іншими видами розбіжностей у стосунках, наприклад за такими факторами як-от: вік, освіта, тип партнерства й країна проживання. Але це дослідження містить деякі застереження, бо його результати ґрунтуються на даних, отриманих власноруч, які не завжди охоплюють повний спектр динаміки стосунків.

«Наше дослідження було зосереджене на розбіжностях, але ми не змогли виявити те, як пари звикли справлятися зі своїми конфліктами», – сказала авторка дослідження Домініка Пердох Сладка, дослідниця й аспірантка кафедри соціології Університету Масарика. 

Вона додала: «Було б цікаво побачити, як сексуальні розбіжності пов’язані з нестабільністю стосунків в одностатевих парах».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.