Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

СексРольові ігри та стоп-слово. Гайд із БДСМ для початківців

Урізноманітнити сексуальне життя

Рольові ігри та стоп-слово. Гайд із БДСМ для початківців — Секс на Wonderzine

Найчастіше БДСМ-практики асоціюються з жорстокістю, шкіряними плітками та наручниками. Насправді БДСМ-культура достатньо багатогранна: як новачки, так і досвідчені в БДСМ можуть знаходити багато способів, як урізноманітнити свої сексуальні стосунки. 

Розбираємося, що таке БДСМ, які практики цієї культури можна спробувати на початку, як до них підготуватися і які аксесуари в цьому допоможуть.

Текст: Ольга Дуденко 

 

 

 

Збудження через домінування й підкорення 

БДСМ – ціла субкультура, де сексуальні стосунки передбачають те, що партнери отримують збудження завдяки підпорядкуванню партнеру/партнерці або ж пануванню над ним/нею. Сама абревіатура позначає кілька понять:

БД (BD) – bondage and discipline – звʼязування та дисципліна

ДС (DS) – dominance and submission – домінування та підкорення 

СМ (SM) – sadism and masochism – садизм і мазохізм. 

Принцип домінування та підкорення визначає позицію партнера чи партнерки в БДСМ-практиці: якщо ви домінуєте, ви займаєте верхню позицію (top) та отримуєте задоволення від панування над партнером/партнеркою, вказуванням і визначенням його/її подальших дій; якщо ви підкоряєтесь, то займаєте нижню позицію (bottom) і збуджуєтеся від виконання наказів домінантного партнера/партнерки, залежності від його/її слів, послуху. Водночас кожен із партнерів може стати світчем, тобто змінювати ту чи ту роль.  

 

 

 

Безпека в БДСМ

Варто враховувати, що БДСМ не тотожне насильству. Усі ролі попередньо обговорюють у парі для комфорту обох партнерів, а основним результатом БДСМ-практик є не завдання болю, а отримання збудження. Якщо ви початківець, краще утриматися від БДСМ під час сексу на одну ніч, оскільки важливо, щоб ви довіряли партнеру/партнерці як у фізичному, так і в емоційному плані. 

Безпека дуже важлива в БДСМ. В основі цієї культури лежить дотримання двох принципів: SSC – Safe, Sane, Consensual – безпеки, розсудливості й взаємної згоди та RACK – Risk, Aware, Consensual, Kink – ризику, усвідомленості, взаємної згоди та кінку. 

У БДСМ-практиках зазвичай використовують стоп-слово, яке допомагає припинити сесію, якщо партнер чи партнерка відчувають у цьому необхідність. Як правило, стоп-слово говорить людина, яка займає нижню позицію, підпорядковується, але воно знадобиться й для домінантного партнера/партнерки, якщо потрібно зупинитися або сповільнитися. Часто в цьому питанні використовують систему світлофора – червоний, жовтий, зелений. 

Подібно до сигналів світлофора така структура допомагає перевірити, чи в обох партнерів усе гаразд: зелений означає, що ви готові продовжувати БДСМ-сесію, жовтий – ви бажаєте сповільнитися або знизити інтенсивність, проте без остаточної зупинки, червоний – потрібно завершити сесію. 

Щоб перший досвід у БДСМ був максимально позитивним, той, хто домінує, повинен активно спілкуватися з тим, хто підкоряється, і завжди прислухатися до стоп-слів. Якщо ви практикуєте завʼязування рота й ваш партнер/партнерка не можуть говорити, варто до стоп-слова придумати й безпечну дію – наприклад, кинути м'яч, який лежатиме під рукою, або ж подзвонити в дзвіночок, що теж буде поруч. Це варто також обговорити заздалегідь. 

 

 

 

 

СМ – садизм і мазохізм 

Чимало людей не хочуть додавати БДСМ-практики до сексу, оскільки не усвідомлюють, як можна отримувати задоволення від болю та завдавати болю людині, яку любиш. У БДСМ комʼюніті є розрізнення між «позитивним» і «негативним» болем, і ця частина в абревіатурі припадає на садизм і мазохізм. 

Людину, якій подобається отримувати біль, називають мазохістом. Зазвичай вона перебуває в нижній позиції й підпорядковується. Перед тим, як завдавати партнеру/партнерці болю, треба запитати його/її, що б саме він/вона хотіли б відчути. «Позитивний» біль – той, який спричинятимуть за взаємною згодою, який буде частиною БДСМ-гри й приноситиме збудження. Ви можете шльопати, дряпати нігтями чи щипати партнера/партнерку, але робити це з тією інтенсивністю, яка йому/їй буде комфортна.  

З іншого боку є садист – людина переважно у верхній позиції, домінантний партнер/партнерка. Він/вона не обовʼязково може завдавати біль, а, наприклад, заперечувати оргазм іншого партнера, одягати сексуальне вбрання й цим збуджувати партнера, але не торкатися його, зволікати з початком сексу. Такі техніки можна застосовувати в перших БДСМ-сесіях, поступово переходячи до технік, які залучають більше болю. 

 

 

 

 

Як підготуватися до БДСМ 

Насамперед варто обовʼязково проговорити з партнером/партнеркою те, що ви хочете спробувати БДСМ. Це необхідно для того, щоб зрозуміти, чи обом із вас комфортно спробувати такі практики, чи немає в партнера/партнерки негативних уявлень чи сорому щодо БДСМ. Якщо він чи вона також не проти спробувати, варто обговорити, якими саме техніками, засобами, аксесуарами ви б хотіли скористатися і яку роль ви виконуватимете – верхню чи нижню. 

Детально ознайомтеся з різними БДСМ-практиками. Прогляньте фільми чи відео, які розкривають цю тематику, почитайте відповідну літературу. Можна проконсультуватися з працівниками секс-шопів стосовно аксесуарів, змазок або секс-іграшок, якщо ви тільки починаєте пробувати БДСМ. 

Заздалегідь придумайте стоп-слово. Це стоп-слово сигналізуватиме про необхідність припинення БДСМ-сесії, якщо партнер/партнерка хочуть її завершити. Так може відбуватися через відчуття болю чи дискомфорту. Зазвичай стоп-слово не мусить звучати як стандартна відмова, наприклад, «ні» чи «припини», адже їх часто сприймають частиною гри в БДСМ. Тому заздалегідь визначте це слово з партнером/партнеркою, щоб його ніхто не порушив. 

Під час БДСМ-сесії покладіть поруч аптечку. Туди можна помістити заспокійливі, ножиці для екстреного розрізання перевʼязок (якщо ви занадто затягнули їх, і це становить небезпеку для когось із партнерів), медичні засоби для обробки ранок, що можуть утворитися внаслідок різних БДСМ-практик.

Проаналізуйте ваш попередній сексуальний досвід із партнером/партнеркою. Його чи її вподобання в сексі допоможуть вибрати ту БДСМ-техніку, з якої ви можете почати і яка близька до того, що вам зазвичай подобається. 

 

 

 

 

Практики, які допоможуть познайомитися з БДСМ 

Рольові ігри 

Це можуть бути різноманітні варіації того, як обіграти верхню й нижню позиції в парі: наприклад, домінуючи, ви можете вибрати роль короля/королеви, вчителя/вчительки, лікаря/лікарки, підкоряючись, відповідно – слуги, студента/студентки, пацієнта/пацієнтки. Окрім цього, ви можете перевдягатися у відомих особистостей чи персонажів, тварин або взагалі вдавати незнайомих людей. Загалом БДСМ-практики вимагають вашої креативності та вигадливості, адже саме це й дає змогу робити сексуальне життя цікавішим.  

 

 

Легке шльопання

На початку для шльопання краще використовувати флогер замість батога. Це девайс із різною кількістю хвостів, виготовлених зі шкіри або замші, який практично не завдає болю, проте допоможе познайомитися з технікою. Для легкого шльопання можна також використати лопатку або ложку. 

 

 

 

Звʼязування 

Під час звʼязування головне памʼятати про безпеку партнера й надмірно не затягнути засоби, які ви використовуєте, на його/її тілі. Вони мають прилягати вільно, щоб не залишити на тілі синці. Перевʼязуючи шию, не перешкоджайте нормальному диханню партнера/партнерки. Для звʼязування можна використовувати мотузки, фіксатори, наручники. У цій техніці дуже зручними на початку будуть манжети.

Під час звʼязування можна також закривати рот партнера/партнерки, щоб не дати йому/їй говорити. Для початку підійде силіконовий кляп у вигляді кульки малого розміру з повітропроникними отворами, щоб забезпечити нормальне дихання партнеру/партнерці.

 

Лоскотання

Лоскотати під час БДСМ-сесії може як партнер у верхній позиції, так і партнер у нижній позиції, виконуючи це за вказівкою верхнього. Це також техніка, яка не завдає болю чи поранень, але допомагає отримати збудження й навіть дійти до оргазму. 

 

 

 

Побутові предмети

Якщо ви починаєте знайомитися з БДСМ, вам не потрібно одразу купувати всі знаряддя для шльопання чи звʼязування. Наприклад, для завʼязування очей можна використати атласні шарфи, краватки, шийні хустки або маски для сну, для шльопання – лопатку або ложку. Для того, щоб викликати більше збудження в партнера/партнерки, можна взяти лід і проводити його по шкірі. 

 

 

 

Закінчення БДСМ-сесії

Догляд після БДСМ-сесії має вагоме значення й дає можливість потурбуватися про партнера/партнерку, якщо вони цього потребують, відчувають шок або стрес, отримали певні пошкодження шкіри. Це повʼязано з тим, що після БДСМ у вашому організмі відбуватиметься сплеск адреналіну й ендорфіну, який призводить до тимчасового дисбалансу. Тому ви або ваш партнер можете переживати стрес, високий або низький тиск, головні болі, слабкість мʼязів, проблеми з концентрацією й навіть запаморочення та нудоту, якщо БДСМ-сесія мала високу інтенсивність. 

Якщо під час сесії ви були у верхній позиції, підготуйте для партнера/партнерки заспокійливий бальзам для того, щоб помʼякшити шкіру, яка може боліти після шльопання чи звʼязування. Аптечка, яку ви підготували заздалегідь до БДСМ-сесії, може містити всі необхідні препарати, що обробляють синці, садна чи інші травми. 

Підготуйте теплі напої та їжу. Склянка води або заспокійливого теплого чаю чи какао допоможе зволожити організм, якщо партнер/партнерка відчувають сухість у роті чи мають прискорене дихання. Щоб відновити баланс в організмі, можна зробити легкий і корисний перекус у вигляді фруктів або смузі. Вони допоможуть поповнити рівень природного цукру в організмі, який міг знизитися під час БДСМ-сесії.

Забезпечте комфортний фізичний контакт. Запитайте в партнера/партнерки, чи хочеться йому/їй обійнятися, чи потребують вони фізичної підтримки. Хтось потребує відпочинку після БДСМ-сесії та відновлення сил, комусь може знадобитися легкий масаж, деякі відчуватимуть потребу в короткому сні.

Комунікація з партнером/партнеркою. Після БДСМ-сесії обовʼязково поговоріть із партнером: що вам сподобалося чи не сподобалося, чи приємні вам БДСМ-практики взагалі, чи хочете ви щось змінити й спробувати щось нове. Якщо вам потрібен відпочинок після сесії, ви можете просто поговорити з партнером/партнеркою на будь-які зручні вам теми, згадати ваші улюблені жарти й посміятися.

Зробіть комфортні для вас речі. Для когось заспокійливою може стати бʼюті-рутина або якась монотонна діяльність, наприклад, складання пазлів або читання. Разом із партнером/партнеркою ви можете ввімкнути спокійну музику чи ваш улюблений фільм.  

 

 

Фото: Rawpixel, Sinful 

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.