Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Ситуація«Накинувся з кулаками». У Швейцарії росіянин і білорус напали на українських студентів

Нападники погрожували українцям, які зафіксували конфлікт

У Швейцарії на українських студентів напали двоє чоловіків. Один із них був росіянином, а інший представився білорусом. Як пише Zmina, про це повідомила одна з постраждалих, студентка-журналістка Яна Сончківська.

Інцидент стався 13 серпня, коли троє українських студентів потрапили в суперечку в центрі Цюриха. Двоє чоловіків звинуватили українців «в утиску російської мови». Яна зафіксувала конфлікт на відео.

«Компанія московитів, які роками живуть у Цюриху, накинулася на біженців з України зі звинуваченнями в утиску російської мови. Російськомовний чоловік, що назвався білорусом, спершу притиснув до стіни 20-річну українську студентку. Пізніше накинувся з кулаками на студента, коли почув, що він з України», – розповіла українка.

Чоловіки намагалися зав’язати з українцями розмову російською мовою, але ті спілкувалися тільки англійською. Один із них звинуватив українців у зневазі до російської мови, а побачивши, що українка почала зніматися відео зі словами, що це побачить весь інтернет, спробував вибити телефон у неї з рук.

На відео чути, як нападник кричить англійською «go home and die», «you fucking ukrainian cunt, I’ll put you in your place». Яна повідомила, що він також двічі вдарив її друга, зокрема, коли він сказав, що з України.

«Якою була причина нападу, ми можемо лише здогадуватися. Можливо, за те, що говорили з росіянами англійською або за те, що в подруги на грудях висів кулон із гербом України», – додала Яна.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.