Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Ситуація«У ліжку всі одного зросту»: італійських коментаторів ЧС-2023 з водних видів усунули через cексизм

І через расистські висловлювання

Італійських спортивних коментаторів Лоренцо Леонардуцці й Массіміліано Маццукі відсторонили від роботи на Чемпіонаті світу 2023 з водних видів спорту через сексистські й расистські коментарі в ефірі. Про це пише «Суспільне Спорт».

Висвітлюючи змагання серед синхроністок на платформі RaiPlay 2, коментатори по-секситськи висловилися на адресу учасниць.

«Нідерландки високі. [...] Та в ліжку вони всі одного зросту», – наводить їхні слова італійське видання Corriere della Sera.

Крім того, журналісти пародіювали китайську вимову італійської мови, назвавши італійського стрибуна у воду Ріккардо Джованніні ім’ям «Лікальдо». Коментатори пояснили, що «так сказали б китайці».

Виконавчий директор RAI, державного італійського мовника, Роберто Сержіо повідомив, що обох коментаторів відкличуть з чемпіонату світу.

Лоренцо Леонардуцці в коментарі для Corriere della Sera заявив, що слова потрапили в ефір випадково й не всі вони належать самому коментатору. «Я дистанціююся від усього, що підхопив мікрофон, залишений для технічних потреб за півтора метра від мене. Деякі з цих фраз, які мені приписують, я насправді не казав», – стверджує Леонардуцці.

Це не вперше коментатор потрапляє в скандали. У 2020 році Леонардуцці, коментуючи перегони Monza Rally, жартома перекрутив ім’я одного з учасників на сексистський лад. Він зізнався, що зробив це після суперечки на 100 євро.

Також у 2018 році Леонардуцці отримав догану після того, як привітав із днем народження Адольфа Гітлера на сторінці у Facebook. Тоді дії журналіста публічно засудила колишня секретарка наглядової ради RAI.

фото: freepik

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.