Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Ситуація«Це особиста думка»: Остапчук і Позитив виправдалися за сексистські коментарі

Людей обурили їхні слова про вагу й волосся на тілі жінок

Ведучий Володимир Остапчук і співак Олексій Завгородній (Позитив) відреагували на критику щодо своїх коментарів про жінок, які вони висловили на YouTube-шоу «Мекнув, питайте».

Остапчук наголосив, що це була його особиста думка й він «не відповідає за всіх чоловіків». 

«Чоловік має право казати, що йому подобаються поголені дівчата. Це особисте вподобання, а не сексизм доти, поки чоловік не каже, що жінка – це не жінка, якщо вона не поголена. У випуску такого немає й не може бути», – написав Остапчук в Instagram.

Він додав, що «наявність думки не дорівнює її нав’язуванню», а жінки «мають самі вирішувати, що робити зі своїм тілом».

Із такою самою позицією виступив Позитив: заявив, що сказане на шоу було його особистою думкою, а не «спробою нав’язати її іншим чи дискримінацією».

«Я вважаю, що кенселити людину за особисту думку або смак неправильно, бо тоді незрозуміло, за яку свободу самовираження ми боремося», – додав Співак.

Водночас у коментарях користувачі наголосили, що гості шоу (Богдан Буше й Позитив) і сам ведучий (Володимир Остапчук) – публічні люди, до думки яких можуть дослухатися багато людей. Виправдання чоловіків назвали «жалюгідними». 

Богдан Буше, який також брав участь у шоу й дискусії, не коментував ситуацію.

Про що йдеться

В одному з випусків YouTube-шоу «Мекнув, питайте» його ведучий Володимир Остапчук обговорював разом зі співаком Позитивом і блогером й актором Богданом Буше теми, пов’язані із жінками. Зокрема, вони говорили про волосся на тілі, целюліт і вагу.

Найбільше обурення викликала дискусія про волосся на тілі жінок. Володимир Остапчук сказав, що «дівчина має бути поголеною всюди» і що волосся на тілі жінки «естетично його коробить».

Богдан Буше додав: «Без депіляції вона не може бути 10 із 10». Після слів Остапчука про те, що жінка може вважати навпаки, Буше емоційно відповів: «А, ну то що вона вважає, сорі!»

Чоловіків розкритикували, звинувативши в мізогінії. У відповідь на їхні слова в соцмережах розпочалися дискусії щодо тем, пов’язаних із жіночим тілом, а також з’явилося безліч мемів, у яких висміяли слова ведучого й гостей.

Фото: instagram/vova_ostapchuk

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.