Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

СитуаціяНа Хмельниччині жінка заявила про знущання під час пологів. Поліція розпочала розслідування

Дитина тривалий час перебуває в реанімації

Мешканка міста Підволочиськ на Хмельниччині, на ім’я Тетяна Галущак, заявила про знущання з боку лікарів під час пологів у Волочиській багатопрофільній лікарні. Її дитина нині перебуває в реанімації.

Про ситуацію Тетяна розповіла в соцмережах. За словами жінки, 12 липня в неї почалися перейми, тож вона з чоловіком поїхала до лікарні. Під час огляду виявилося, що розкриття шийки матки було вже на півтора сантиметра. Тетяна сказала лікарці й акушерці, що не хоче народжувати природним шляхом і наполягає на кесаревому розтині. Однак, стверджує Тетяна, її прохання ігнорували.

Коли Тетяна, за її словами, перебувала в пологовій залі, до неї запросили лікаря-неонатолога, медсестру й декількох практикантів, про присутність яких жінку не попереджали. Згодом прийшли ще кілька гінекологів із відділення. 

Тетяна розповіла, що під час пологів на неї кричали, мовляв, вона «неправильно тужиться», обізвали «дурою», «лінивою егоїсткою» й говорили фрази на кшталт: «Зробити змогла, а народити не можеш?»

Коли вже було видно голівку немовляти, дві лікарки почали тиснути Тетяні на живіт, намагаючись «видавити» дитину. Такі дії мають назву «прийом Кристеллера». Він заборонений у багатьох країнах, зокрема й в Україні, через високі ризики завдати шкоди здоров’ю матері й дитини.

Тетяна розповіла, що непритомніла під час пологів і не мала, чим дихати. Замість дати кисневу маску лікарі поливали її водою й били по обличчю нібито зі словами «нічого тобі не буде». Жінка каже, що згодом лікарка-акушерка без попередження провела епізіотомію (надрізання промежини), проте це не вплинуло на пологовий процес, тому лікарка діставала дитину руками.

«Найстрашніший і найболючіший момент був, коли мого малюка витягли, а він не заплакав. Світ тоді зупинився. Дитину на секунду поклали мені на груди й одразу забрали на стіл, а я почула такі фрази: «Адреналін і штучне дихання дитині», – розповіла Тетяна.

Хмельницькі лікарі повідомили, що стан дитини важкий, але загрози життю немає. Вони дійшли висновку, що ускладнення можуть бути пов’язані з травмами під час пологів. Немовля вже майже два місяці перебуває в реанімації.

Тетяна стверджує, що впродовж трьох днів після пологів до неї заходили акушерки, санітарка й дитяча медсестра, яка сказала: «Ти ж розумієш, що вини лікарів немає, ти сама винна, що погано тужилася».

Після виписування з лікарні Тетяна звернулася до поліції. Вона також повідомила, що її переконували забрати заяву за гроші, однак Тетяна відмовилася.

Поліція Хмельниччини розпочала розслідування. Якщо провину лікарки доведуть, їй загрожує обмеження волі на строк до 5 років або позбавленням волі на строк до 3 років. Також вона не зможе обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.