Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

СитуаціяЕкснардеп від «Свободи» Павло Кириленко порівняв патрульниць із повіями

Заявив, що місце жінок не в поліції, а з дітьми й на кухні

Колишній народний депутат України від Всеукраїнського об'єднання «Свобода» Павло Кириленко порівняв патрульниць із повіями.

Кириленко прокоментував на своїй сторінці у Facebook інцидент, коли між патрульним і водієм сталася сутичка, внаслідок якої поліцейський вистрілив у чоловіка, і той помер. 

Серед іншого, Кириленко звернув увагу на присутність жінок у правоохоронних органах і заявив, що місце жінки не в екіпажі поліції, а поряд із дітьми, на кухні й у церкві.

«Є дійсно заняття і професії, де жінка може себе розкрити або підкреслити свою жіночність. Але яка така ефективність і користь від жінки в патрульному екіпажі поліції? Щоб її напарнику не було сумно й не треба було користуватися послугами повій під час роботи? Перепрошую, але іншої користі від такого тандему я не бачу», – написав Кириленко.

На думку екснардепа, патрульний відкрив вогонь на ураження тільки тому, що не хотів зганьбитися в очах своєї «емансипованої напарниці, яка для нього в глибині підсвідомості завжди залишатиметься жінкою, бо така природа людини».

У коментарях під публікацією слова Кириленка розкритикували.

Що передувало

29 серпня в Дніпрі стався інцидент між водієм і патрульним поліції. Зазначають, що чоловік, імовірно будучи у стані алкогольного сп’яніння, порушував правила дорожнього руху. Між ним і поліцейським сталася сутичка, під час якої водій чинив опір і побив патрульну. Згодом правоохоронець вистрілив у чоловіка, внаслідок чого той помер. 

ДБР почало розслідування, щоб установити правомірність використання табельної вогнепальної зброї. Патрульного, який застрелив чоловіка, затримали за перевищення службових повноважень.

31 серпня поліція Дніпра відкрила кримінальне провадження за фактом посягання на життя патрульних поліцейських.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.