Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

СитуаціяТренер «Оболоні» Іващенко заявив, що арбітрині «не встигають за ритмом чоловічого футболу»

І що вони «потребують підказок»

Головний тренер футбольного клубу «Оболонь» Валерій Іващенко заявив, що жінки, які працюють арбітринями на матчах, не встигають за «ритмом важкого чоловічого футболу» й «потребують підказок». Про це він сказав у коментарі виданню «Український футбол».

На питання про те, чи ситуація із суддівством в українській Прем’єр-лізі змінюється на краще, Іващенко відповів:

«Кожен тур якісь скандали, непорозуміння. Судді надто часто в центрі уваги. Підключають жінок до суддівства, як, наприклад, до нашої гри 11 листопада з «Ворсклою».

Це логічно, жінки не встигають за ритмом важкого чоловічого футболу. Не бачать моментів, не встигають за епізодами, потребують підказок. Такі моменти вибивають із колії. Могли б у жіночому футболі працювати. Темп інший, фізіологія інша, інші швидкості. Стики, підкати, інші нюанси ‒ краще судив би суддя, який відчуває футбол, грав у нього. По книжці дивитися на моменти ‒ це не є правильно».

У своїй відповіді Іващенко згадав матч, що відбувся 11 листопада між командами «Оболонь» і «Ворскла» й завершився з рахунком «0:1». Судила матч українська футболістка й арбітриня Крістіна Козорог.

Реакція на висловлювання Іващенка

Українська асоціація футболу (УАФ) розпочала провадження через слова головного тренера «Оболоні».

УАФ також пояснили деталі атестації арбітринь для обслуговування матчів чоловічих команд: «Поблажок немає. Це стандарти роботи, які беруться в УЄФА й FIFA, ніхто нічого не вигадує. Для того, щоб жінка мала можливість проводити змагання серед чоловічих команд, вона повинна скласти чоловічий тест. Те, що вона складає жіночий тест, недостатньо. Жіночий тест дає право жінці проводити матчі серед жіночих команд», – ідеться в коментарі асоціації виданню Tribuna.

Арбітриня Ірина Петрова також зауважила, що в підході до атестування жінок і чоловіків немає різниці.

«Якщо ти хочеш обслуговувати чоловічі матчі, то, будь ласка, здавай тести за чоловічими нормативами. Як показує досвід, ні на які висловлювання не треба звертати увагу. Тим міцніша буде нервова система. За 13 років було дуже багато моментів, дискусій, образ, висловлювань. Просто не звертати увагу й робити свою роботу далі», – зазначила арбітриня.

На слова Іващенка відреагувала й арбітриня Софія Причина. Вона відповіла на слова тренера про те, що арбітрині могли б працювати в жіночому футболі.

«До слова, ще декілька варіантів підкину: могли б варити борщ, народжувати дітей, мити посуд, сидіти вдома й чекати на подачки чоловіка, могли б усе життя шкодувати про недостатню самореалізацію. Зберігайте, щоб нічого не забути», – написала арбітриня.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.