Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

СитуаціяТривожний тренд. У TikTok зʼявився акаунт, де викладають відео з жінками, зняті без їхньої згоди

Користувачки застерігають, що це розпалює мізогінію й насильство щодо жінок

Користувачі соцмереж звернули увагу на обліковий запис у TikTok, де викладають відео з жінками, зняті без їхньої згоди. Про це пишуть Indy100 і Glamour.

Ідеться про акаунт Walking in China (@dinamimi59). Його власник без згоди знімає на відео жінок, які прогулюються ввечері по Манчестеру – одні або з друзями. Відео підписані як «нічне життя Манчестера», утім на роликах не видно нічого й нікого іншого, окрім жінок.

У соцмережах звернули увагу на те, що подібні відео розпалюють мізогінію і є небезпечними, оскільки вони сексуалізують жінок. Під роликами можна знайти образливі коментарі в бік жінок, на кшталт, «скільки вони беруть за годину», «бидло» чи «стадо корів». А один користувач написав, що на відео «видно результат надання жінкам свободи від патріархату» і що жінками потрібно «керувати, інакше вони повернуться назад у хаотичний світ культів родючості й сексуальних збочень».

Більшість коментарів під роликами були видалені через політику TikTok щодо мови ворожнечі. Утім, сам акаунт не видаляють, оскільки він не порушує політику платформи. 

У двох відео на цьому акаунті з’явилася блогерка Емі Адамс. Вона розповіла про це на своїй сторінці в TikTok, наголосивши, що акаунт формує «спільноту мізогінів» і нормалізує сексуалізацію жінок.

«Ви можете заперечити, мовляв, робити відеозапис у громадському місці – це законно, у цьому немає нічого поганого. Але тільки тому, що це не погано, не робить це правильним... Подивіться відео, а потім перегляньте коментарі. Ось що я вважаю найбільш огидним. Купа чоловіків у коментарях пишуть щось на кшталт: «Із тим, що вони носять, вони самі напрошуються на це», – зазначила Адамс.

Ультраправий малазійський блогер і журналіст також поширив у своєму акаунті відео з TikTok-сторінки й підписав: «Нічне життя Манчестера. Чому так багато молодих жінок роблять це із собою?»

У відповідь валлійська телеведуча Керол Вордерман написала: «Роблять що? Одягаються так, як їм заманеться, і добре проводять вечір, будучи незалежними? Чому так багато чоловіків середнього віку практикують мізогінні напади на незнайомих жінок? Можливо, вони відчувають загрозу?»

Деякі жінки, яких зняли на відео без згоди, розповіли про свій досвід у коментарі Indy100. За їхніми словами, вони дізналися про відео від своїх друзів, колег або членів родини. Ролики змусили їх відчути дискомфорт і приниження, а деякі жінки тепер бояться ходити по місту.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.