Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

СитуаціяПредставники «Традиції і порядку» вчинили напад на учасників Маршу рівності в Одесі

16 затриманих

Під час Маршу рівності, який проходив в Одесі 30 серпня, колона з прапорами «Традиції і порядку» рушила в бік представників ЛГБТ, після чого сталася сутичка з представниками порядку й активістами, повідомляє УНІАН.

«Представники угруповання «Традиція і порядок» вчинили напад на ЛГБТ-активістів під час мирної демонстрації в межах «ОдесаПрайд». Наразі кількість постраждалих не відома. Такого рівня агресії й безкарного насильства не було під час жодного заходу «ОдесаПрайд» у попередні роки», – розповіли в оргкомітеті.

За інформацією одеського видання агентство 048, близько 15:00 на Приморському бульварі мав розпочатися «Марш рівності, але перед початком акції до місця її проведення прийшли прихильники «традиційних цінностей», щоб висловити свою позицію. ЛГБТ-активістів оточили й залякували, а потім на них напали з газовими балончиками та закидали зеленкою.

Під час нападу постраждали двоє поліцейських і 16 учасників організації угрупування затримано.

Раніше ми писали, що в рамках Маршу рівності в Одесі цьогоріч організовують ходу у форматі ланцюга-підтримки зі спіч-майданчиком. Організатори закликають не використовувати символіку, яка не пов’язана з ЛГБТ-спільнотою чи не стосується прапора України.

Фото обкладинки: Нацполіція

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.