Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

СитуаціяУ Британії лікар сказав лесбійській парі, яка хоче мати дітей, «переспати з чоловіком» для цього

Він запитував у жінок, чи знають ті, що для вагітності потрібна чоловіча сперма

Лесбійська пара з Манчестера розповіла, що лікар-терапевт запропонував їм знайти чоловіка й зайнятися сексом із ним, щоб завагітніти. Про це пише The Independent.

32-річна Елісса Гіллер і її 35-річна дружина Кейлі в лютому 2023 року записалися на прийом до лікаря-терапевта в медичному закладі Orient Road, оскільки хотіли народити дитину. Через стан здоров’я вони мають із цим проблеми.

За словами пари, під час консультації лікар запитав у них, чи вони знають, що для вагітності потрібна чоловіча сперма. А потім він порадив жінкам «знайти чоловіка, з яким можна переспати».

Зрештою, лікар запропонував парі поставити їх у «трирічний» список очікування на прийом до лікаря з питань безпліддя в Національній службі охорони здоровʼя.

«Він не пояснив, що буде далі, просто сказав: «Я не знаю, як вам допомогти й навіщо ви тут. Усе, що він сказав, було: «Я внесу ваше імʼя до цього списку, і вам зателефонують», – розповіла Кейлі.

Елісса зауважила, що лікар не був грубим чи злим, а він «щиро намагався зрозуміти» їх.

Пара сказала, що не могла повірити, що ця ситуація відбувається насправді, і навіть припускала, що це розіграш. Кейлі зазначила: «Хіба запитують у гетеросексуальних пар, про те, чи знають вони, що для народження дитини потрібна чоловіча сперма?»

Окрім цього, Елісса й Кейлі замовили безкоштовну консультацію в клініці Care Fertility в Манчестері, і їх запросили на вебінар про фертильність. Але, за їхніми словами, він був зосереджений здебільшого на питаннях екстракорпорального, або штучного, запліднення (ЕКЗ) і чоловічій фертильності.

«Там був лише один слайд із написом: «Ми можемо допомогти одностатевим парам», і на ньому було зображення двох чоловіків», – розповіла Елісса. Її партнерка додала, що їх це «дуже відштовхнуло».

Опісля жінки зробили ще кілька безуспішних спроб завагітніти, а також запустили збір коштів для оплати медичних послуг. У листопаді 2023 року пара вирішила спробувати штучне запліднення. Як зазначає Independent, найближчими тижнями вони дізнаються, чи вдалося Еліссі завагітніти. 

«Ми сподіваємося, що Кейлі народить дитину після мене, – сказала Елісса. – Сподіваюся, що наша історія допоможе іншим людям зрозуміти, що вони можуть зробити. Кожна пожертва, яку ми отримали до цього часу, не важливо, якого вона розміру, нас дуже зворушувала. Ти не відчуваєш, що заслуговуєш на це, і відчуваєш це як привілей: хтось пожертвував нам [грошей] і допоміг мати сімʼю».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.