Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

СитуаціяНе пускали у вагон, поки не зайде першим чоловік: українська військова поскаржился на сексизм в УЗ

У компанії відповіли, що не забобонні та вживатимуть заходів, щоб виправити ситуацію

Українська військовослужбовиця Ірина Бобик поскаржилася на сексизм в «Укрзалізниці». Її й інших пасажирок не хотіли пускати у вагон, аргументуючи тим, що першим має зайти чоловік-пасажир. Про цей випадок Ірина написала у Facebook.

За словами військової, вона 5 березня їхала потягом Львів – Запоріжжя. Під час посади провідник відмовлявся пускати у вагон пасажирок, аргументуючи, що першим має зайти чоловік-пасажир. Утім, як пише Ірина, такого чоловіка-пасажира не було, тож жінки чекали на пероні. 

«На мої спроби вирішити ситуацію мирно (я нагадала пану провіднику, що 21 століття надворі і що жінки теж люди) пан провідник не реагував. Лише мої аргументи, що я чинна військовослужбовиця, подіяли, і він зрештою пропустив нас у вагон. Я, звісно, розумію, що ситуація не кінець світу. Але я за те воюю, щоб у тилу мене змушували себе відчути недолюдиною на догоду магічному мисленню й давнім забобонам?» – пише військова.

У коментарях до її публікації деякі жінки поділилися, що також потрапляли в подібні ситуації під час поїздок «Укрзалізницею». Зокрема, українська науковиця Оксана Кісь зазначила, що серед провідників і провідниць це масовий забобон, із яким вона сама не раз стикалася.

В «Укрзалізниці» відреагували на пост Ірини Бобик: перепросили за незручності, з якими стикнулася військова, і додали, що дотримуються принципу рівноправності пасажирів і працюють над підвищенням кваліфікації провідників.

«Ми обовʼязково привернемо їхню увагу до поточної ситуації й проведемо процес перевиховання, щоб уникнути подібних проблем у майбутньому. Ми не забобонні й серйозно ставимося до цього випадку й зобовʼязуємося ретельно розглянути цю ситуацію й ужити необхідних заходів», – ідеться в коментарі УЗ під дописом військової.

«Укрзалізниця» неодноразово потрапляла в конфліктні ситуації через сексизм і сексуальні домагання в потягах. Раніше ми збирали історії дівчат про те, як до них чіплялися й домагалися в потязі.

Торік у травні в соцмережах розвинулася дискусія щодо створення окремих жіночих купе в потягах «Укрзалізниці». Багато жінок поділилися, що в більшості випадків не почуваються безпечно, коли подорожують в одному купе разом із чоловіками.

У відповідь на такий запит в УЗ зрештою запровадили окремі жіночі купе.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.