Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

СитуаціяУ мережі критикують останній випуск «Вагітної в 16» про шкільного вчителя й ученицю. Що відбувається

Деякі також звинуватили телеканал «СТБ» за нормалізацію педофілії

У соцмережах спалахнула дискусія через новий випуск шоу «Вагітна у 16», який вийшов 29 березня. У ньому героями стали неповнолітня Людмила і її 32-річний вчитель інформатики Сергій. Випуск отримав назву «Шкільний учитель та учениця: кохання чи стаття?»

У випуску йдеться, що Сергій почав працювати вчителем інформатики в школі, де навчалася Людмила. Дівчина розповідає, що відчула симпатію до нього й почала писати йому в соцмережах. А Сергій відповідав їй, сприймаючи спілкування за гру.

Згодом між ними зав’язалися стосунки, а тоді Людмила переїхала до Білої Церкви, де мешкав Сергій. У випуску чоловік каже, що «не розумів, як можна разом жити й не бути в інтимних стосунках» і для нього це «дико».

«Тому я одразу сказав: «Давай ми переспим, щоб у нас уже не було ніякої сором’язливості одне до одного», – говорить Сергій у випуску.

Сама Людмила сказала, що погодилася на сексуальні стосунки, зокрема через «потреби організму» дорослого чоловіка.

Із часом Людмила завагітніла, між нею й Сергієм почали виникати сварки. За словами чоловіка, його не влаштовувала неохайність дівчини, невміння виконувати хатні справи, низький рівень інтелекту тощо. Під час вагітності Людмили Сергій також не підтримував її належним чином, повторюючи, що саме вона насамперед «несе юридичну відповідальність за дитину», оскільки вона мама.

Наприкінці випуску показали нібито примирення пари. Також із героями окремо поговорили експерти шоу – телеведуча Надія Матвєєва й психолог Андрій Жельветро. Останній запитав у Сергія, чому його привабила неповнолітня дівчина. Той відповів, що йому сподобалася «простота» Людмили, а також розповів про складні стосунки з колишньою дружиною, яка була на п’ять років старша за нього. Крім того, Сергій погодився з твердженням Андрія Жельветро, що він розпочав стосунки з неповнолітньою, щоб «виховати» її під свої потреби.

Реакція суспільства

У коментарях під випуском переважна більшість глядачів засудили Сергія й підтримали думку про те, що його потрібно притягнути до відповідальності за розбещення неповнолітньої. Деякі також звинуватили телеканал «СТБ» за нормалізацію педофілії.

Також після виходу випуску школа робототехніки й програмування ROBOCODE повідомила, що звільнила Сергія з посади. Він працював у їхньому білоцерківському філіалі. 

«Наше завдання – не допустити таких випадків у майбутньому, а також донести «ненормальність» таких дій з боку дорослої людини (не тільки з позиції викладача), моральні й соціальні наслідки. З усіма викладачами мережі буде проведено спеціальне навчання на тему взаємодії й концепції стосунків між учнями й викладачами», – зазначили в компанії.

А керівниця напряму комунікацій в Офісі впровадження реформ при віцепрем’єр-міністрі України Ольга Круглій наголосила: Комісія з журналістської етики має встановити, чи не порушує шоу Кодекс етики українського журналіста, висвітлюючи сексуальні стосунки з неповнолітніми.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.