Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Ситуація«Сказали, що таких, як ми, треба вирізати». У Києві стався напад на квір-пару

Постраждалі звернулися до поліції

У Києві ввечері 3 квітня група невідомих людей напала на квір-пару. Про це повідомив «КиївПрайд» і самі постраждалі.

Зазначають, що пара йшла містом пізно ввечері й зустріла компанію з близько десяти осіб. Ті, побачивши, що пара тримається за руки, почали переслідувати їх, вигукувати на їхню адресу образи, на кшталт «п*дори», а також погрожували побиттям.

«Компанія розвернулася й почала нас переслідувати. Більше нікого на вулиці не було, було темно (усе відбувалося близько 23:20–23:30), і ми вирішили бігти. За нами погналися двоє. Поки ми бігли, Данило викликав поліцію. Нападники переслідували нас до найближчого закладу "Макдональдс"», – зазначає один із постраждалих.

За його словами, вони з партнером намагалися зайти до закладу, пояснюючи, що їх переслідують і їм погрожують, але персонал відмовився впустити їх досередини. 

«За кілька хвилин до McDonalds добігли ті двоє нападників, вони погрожували нам фізичною розправою, зокрема вбивством, називали п*дорами. Вони казали, що таких, як ми, не має бути в їхньому районі, що нас усіх треба вирізати, що вони нас запамʼятали. Намагалися відтягнути Данила в темний кут, кричали на нас обох і намагалися нанести фізичні ушкодження. Мене вдарили в щелепу й пах. Також нападники намагалися вдарити Данила в голову й живіт, але він встиг ухилитися. Ми обидвоє не відповідали молодикам словесно чи фізично, адже не хотіли провокувати ще більшу агресію у свій бік», – розповів один із потерпілих.

Зрештою, за пару заступилися люди, які сиділи біля закладу. Тоді нападники пішли, а за кілька хвилин прибула поліція. Постраждалі написали дві заяви до поліції; в одній із них зазначили, що напад стався на ґрунті ненависті. За словами потерпілих, правоохоронці взяли за головну заяву, де не було згадок про напад на ґрунті ненависті.

Постраждалі також планують звернутися до правозахисних ЛГБТК+ організацій. Крім того, вони наголосил на важливості ухвалити законопроєкт №5488 про відповідальність за дискримінацію й нетерпимість.

У березні цього року повідомляли про інший напад на хлопця з мотивів гомофобії. Також на початку квітня в передмісті Києва сусіди побили гомосексуальну пару.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.