Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

СитуаціяУ Києві трапився черговий напад на ґрунті гомофобії. Що відомо

Дедалі більше представників ЛГБТК+ спільноти повідомляють про напади

У Києві 7 квітня група невідомих напала на пару, яка гуляла містом. Постраждалі стверджують, що напад стався на ґрунті гомофобії. 

За словами постраждалих, вони йшли під ручку з Андрієвського узвозу в напрямку Контрактової площі, коли до них ззаду підійшло четверо молодиків у мілітарному одязі.

«Обступили колом і почали питати, що це в мене за значки на рюкзаку. У мене на ньому багато значків, наприклад, з гербом України або зі стіною Будинку художників. Проте молодиків зацікавили ті, що з символікою ЛГБТІК+. Молодики почали вимагати, щоб я зняли ці значки й віддали їм, і тоді «нічого не буде». Я відмовилися», – розповідає один із постраждалих.

Далі між парою й молодиками почалася суперечка, під час якої пара пропонувала «просто розійтися». Утім, за словами одного з потерпілих, до їхньої пропозиції не дослухалися.

«Зі сторони нападників звучали аргументи, що деякі з них військові й тому їхня думка й погляди важливіші, а також те, що «п*дорам не місце в нашій країні». На аргумент Алекса (один із постраждалих – ред.), що ми все ще тут і все ще живі прозвучало, що «це можна виправити» і що «влітку повернеться ультрас і все це виправить», – ідеться в дописі постраждалої людини.

Вони зазначає, що через певний час молодики почали застосовувати фізичну силу до пари, тож вони вирішили тікати. Перед тим один із потерпілих застосував газовий балончик проти нападників. В одного з двох молодиків, які побігли за парою, також був газовий балончик, який він застосував у відповідь. Також один із потерпілих повідомив, що їх вдарили, поранивши губу.

Зрештою, пара добігла до одного зі столичних пабів, де їм допомогли люди. Пара викликала поліцію.

«Поліція приїхала, винуватців свята затримали по факту, на місці пригоди. Один із них навіть у присутності поліції казав, що «вирішить це по-іншому». Ми написали заяви, я сьогодні поїду знімати тілесні [ушкодження]. На жаль, оскільки ми не дочекалися, коли нас конкретно відмудохають і маємо лише легкі тілесні й оскільки профільного законодавства з покаранням за злочини на ґрунті ненависті в нас немає, інкримінують їм лише хуліганство. Навіть у разі зазначення, що напад було вчинено з мотив ненависті до ЛГБТ», – ідеться в дописі.

Постраждалі також наголосили на необхідності ухвалити законопроєкт №5488 про відповідальність за дискримінацію й нетерпимість.

У березні цього року повідомляли про інший напад на хлопця з мотивів гомофобії. Також на початку квітня в передмісті Києва сусіди побили гомосексуальну пару. А 3 квітня в столиці стався напад на квір-пару.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.