Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Ситуація8-річний хлопчик пішов із дому, поки за ним доглядав батько. Протокол склали на матір дитини

Хлопчика знайшли в метро

У київському метро правоохоронці знайшли восьмирічного хлопчика, що блукав там без батьків. Дитина пішла з дому, поки за ним і сестрою доглядав батько. Поліція склала адміністративний протокол на маму хлопчика та попередила про те, що потрібно бути уважною та слідкувати за дітьми. Про це повідомили в пресслужбі поліції Києва.

Співробітник поліції, який ніс службу з охорони публічного порядку та безпеки на станції метро «Дорогожичі», побачив хлопчика, який блукав один. Працівники поспілкувалися з дитиною й почали пошуки батьків.

«Ми з’ясували, що жінка залишила сина з молодшою донькою та з батьком удома, а сама пішла в справах. Хлопчик самостійно вийшов із квартири та пішов її шукати», – зазначили у поліції.

Правоохоронці повернули хлопчика матері. У заяві повідомили, що ювенальні поліцейські провели з нею профілактичну бесіду та попередили про те, що потрібно бути уважною та слідкувати за дітьми. Щодо матері складено адміністративний протокол за ч. 1 ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення. 

У коментарі «Українській правді. Життя» у відділі комунікації поліції розповіли, що забрати хлопчика прийшла мама, тому саме на неї склали протокол.

«Чому склали саме на маму? Тому що мама прийшла. Якби прийшов тато, то на тата б склали протокол», – розповіла співробітниця відділу комунікації поліції Києва Наталія Керницька.

Під дописом щодо інциденту у Facebook користувачі почали критикувати дії правоохоронців, зазначаючи, що за хлопчиком доглядав батько, проте на нього не поклали відповідальність:

«Тато так солодко спав, що не почув, що дитина сама вийшла з квартири? І що це за стосунки а родині й виховання, що досить дорослий хлопчик пішов собі тихо й татові нічого не сказав?»

«Ніколи не було, й ось знову! Інфантилізація чоловіків і патріархат якось іронічно йдуть поряд, тримаючись за ручки».

Народна депутатка Інна Совсун звернулася за коментарем до начальника ГУ Національної поліції у Києві Андрія Крищенка. За його словами, ситуація відрізняється від написаного в пресслужбі поліції.

«Мама залишила дітей з батьком, вони домовилися, що мама повернеться, аби тато міг відлучитися. Мама вчасно не повернулася, тато пішов, залишивши дітей самих удома, і хлопчик вирушив шукати маму. Я не маю змоги перевірити деталей, проте це – озвучена версія з спілкуванні. За його словами, профілактичну бесіду провели і з татом, і з мамою. Знову ж – не маю змоги це перевірити. [...] Я радію, що громадськість так бурхливо відреагувала на повідомлення поліції, в якому вся відповідальність списується на маму. Це неприпустимо і так не має бути», – написала Совсун.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.