Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

СитуаціяКароліна Ашіон звинуватила міністра культури Олександра Ткаченка в расизмі. Що відомо

«Ви себе в дзеркало бачили? Я не готовий ризикувати рейтингами»

Ведуча та продюсерка Кароліна Ашіон звинуватила міністра культури Олександра Ткаченка в расизмі: шість років тому він як гендиректор «1+1» не взяв її на роботу. Про це вона написала у Facebook.

Тоді Ашіон працювала на каналі «2+2». Дізнавшись про кастинг на ранкове шоу, вона запитала Ткаченка, чи може взяти участь.

«Відповідь була нечувана: «Ви себе в дзеркало бачили? Аудиторія нашого каналу не те, щоб… Я не готовий ризикувати рейтингами». Далі – шок, море сліз і звільнення».

Ашіон пише, що нещодавно зустріла Ткаченка на фестивалі Leopolis Jazz Fest і вирішила нагадати про цей епізод. За її словами, міністр культури відповів: «Що ви хотіли від мене почути? Вас влаштує відповідь, що зараз я би такого не сказав?» – а пізніше запитав: «Можливо, мені ще вибачення у вас попросити?»

Ведуча написала, що вважає це проявом расизму. Утім, додала: «Який, зрештою, із Ткаченка расист? Насправді це, на мою думку, відсутність [...] уміння ухвалювати неочікувані, сміливі, нестандартні рішення, які не вписуються в шаблонні уявлення про те, що сподобається, а що не сподобається нашій публіці».

Ткаченко відповів у коментарях, що «завжди дивився й бачив перед собою особистість і професіоналізм, а не гендер, орієнтацію, колір шкіри тощо». Він зазначив, що в період тієї ситуації проводити кастинги ведучих не було його роботою. А також додав, що йому прикро, що через неотримання позиції в Ашіон «створилося таке образливе враження».

Нагадаємо, що в Україні за законом забороняється будь-яка дискримінація у сфері праці, зокрема порушення принципу рівності прав і можливостей, пряме або непряме обмеження прав працівників, зокрема залежно від кольору шкіри.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.