Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

СитуаціяПасажир потяга чіплявся до дівчат у купе. Робітники та поліція не допомогли

Постраждалим довелося пересісти в інше купе

Пасажир потяга «Укразалізниці» Львів – Маріуполь чіплявся до попутниць у купе. На скарги дівчат не відреагували ні провідник, ні начальник потяга, ні поліція. Про це розповіла постражала пасажирка Катерина Стельмащук.

За словами дівчини, уночі вона їхала в потязі зі Львова до Маріуполя. У вагоні з Катериною їхали ще одна дівчина й чоловік. Пасажир почав розпитувати попутниць, куди вони їдуть. Згодом чоловік запитав, «сплять вони голими чи одягаються». Поки Катерина слухала музику в навушниках, чоловік почав чіплятися до іншої дівчини.

Пізніше до цього пасажира приєднався його друг, із яким вони голосно говорили, слухали музику й обговорювали, хто з попутниць «гарніша, хто більш поступлива, а хто прикидається втомленою та не йде на контакт».

«Я збираю свої речі під акомпанемент учення, як мені жити і яка я нервова та йду до провідниці з вимогою виселити цих двох або переселити нас [...] Поки вона йшла та казала їм айяйяй й ойойо, я пішла на пошуки начальника вагона. З дуже незадоволеним обличчям він зі мною переходить зі свого тепленького тихенького купе в наш ад і теж намагається залякати висадженням того бревна на найближчій станції», – розповіла Катерина.

Унаслідок цього на своє місце пересадили друга пасажира. Сам чоловік принципиво відмовлявся змінювати своє місце, бо, за його словами, нічого не зробив. Катерина сказала робітникам, що їй страшно спати та що вони мають право виселити чоловіка за недотримання правил пасажира, на що відповіли: «Давайте дівчата поки лягайте, а там якщо що, то будемо вирішувати».

Коли Катерина ненадовго заснула, чоловік схопив її за руку зі словами: «Ну що, принцеска, спиш або не спиш?» Перед зупинкою в Тернополі хлопець однієї з пасажирок викликав поліцію на місце події. Однак правоохоронці не поцікавилися в постраждалих, що саме сталося, і заявили, що «в нього є квиток і він такий самий пасажир» і що «він же вас не посилав на.. условно 3 букви».

«Тож нас перевели в інше купе, тимчасом як єдиний винуватець усієї ситуації пішов спокійненько похрапувати в тепленькому ліжечку. Тимчасом як ми тягали свої валізи в інше купе, аби просто перестати хвилюватися за те, що до тебе можуть полізти своїми лапами, і винною в цій ситуації, як виявляється, будеш ти», – написала Катерина.

Допис Катерини набрав більше 2 тисяч лайків, у коментарях користувачі писали, що опинялися в схожих ситуаціях, і в більшості випадків не отримали допомогу.

На пост про те, що в «Укразалізниці» немає алгоритму дій в таких випадках, вони відповіли, що він «є і регулярно застосовується».

«Начальник поїзда за отримання сигналу про порушення правопорядку, небезпечну або просто непрмйнятну ситуацію для пасажира а) пропонує йому альтернативне місце, ізольоване від джерела небезпеки; б) викликає поліцію до найближчої станції. А вже поліція має право зняти пасажира з поїзда у разі правопорушення. Додамо, що ми зараз активно оновлюємо рухомий склад, передбачаючи в усіх нових та капітально відремонтованих вагонах системи відеоспостереження. Це теж покликано додати спокою пасажирам», – відповіли в УЗ.

Читайте матеріал Wonderzine Україна з історіями дівчат про те, як до них чіплялися й домагалися в потязі.

ФОТО: Chris

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.