Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Ситуація«Вона лише нещодавно народила». Політолога Володимира Фесенка звинуватили в сексизмі

Чоловік висловився щодо участі політкині у виборах

Політолог Володимир Фесенко висловився щодо можливої участі політкині Юлії Світличної у виборах мера Харкова. У дописі чоловік наголосив, що колишня голова Харківської ОДА не зможе виконувати таку роботу, аргументуючи це тим, що Світлична нещодавно народила дитину.

«Вона лише недавно, на початку червня, народила дитину. Тобто її дитині ще немає й трьох місяців. Одна справа бути мамою, що годує, і водночас депутаткою парламенту. Такі прецеденти відомі. Можна варіювати графік депутатської роботи, за необхідності пропускати ті чи ті засідання. А ось як поєднувати турботу про немовля й інтенсивну виборчу кампанію? Я вже не кажу про суміщення з роботою міської голови. Це поки питання без відповіді», – написав політолог.

Ексзаступниця керівника Офісу президента Юлія Ковалів прокоментувала допис Фесенка, назвавши його слова «махровим сексизмом».

«Не про політику, але аргумент про маленьку дитину – це махровий сексизм. Чому жінка не може активно працюват,и маючи маленьких дітей? На своєму особистому досвіді та досвіді багатьох жінок-колег знаю, що це не просто, але цілком можливо», – відповіла Ковалів.

Після негативних коментарів щодо сексистських аргументів, політолог написав, що хотів, щоб «для пані Юлі та її дитини було менше проблем». Фесенко додав, що минулого року підтримував участь Світличної у виборах мера Харкова.

«Ось чого я не очікував, коли писав цей пост, так це такої бурхливої реакції наших феміністок (у широкому сенсі цього терміну) і звинувачень в сексизмі. Відчув себе махровим консерватором. І, мабуть, так воно і є. Хотів, щоб для пані Юлі та її дитини було менше проблем, але добро можно розуміти по-різному. Я не проти суміщення дитини й роботи та написав, що це можно нормально робити навіть в нашому парламенті. Але виборчий процес у нас доволі агресивний і жорсткий, й ось це не дуже добре для молодої мами та її дитини», – додав політолог.

ФОТО: FACEBOOK

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.