Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

СитуаціяУ Києві на білбордах розмістили гомофобні постери. Власник назвав це «злочинним актом захвату»

Компанія вже написала заяву в поліцію

У Києві на трьох білбордах розмістили гомофобні плакати. У компанії зовнішньої реклами заявили, що це був «злочинний акт захвату рекламних конструкцій». Про це на сторінці у Facebook розповіла очільниця ЛГБТ-організації «Інсайт» Олена Шевченко.

На всіх білбордах розмістили посилання на телеграм-канал. На одному з плакатів зображено чоловіка, який цілує хлопчика, і напис: «Ми доберемося до вас через ваших дітей». Другий плакат доповнений логотипами Міжнародного фонду «Відродження», КиївПрайду й Української Гельсінської спілки з прав людини, а також фотографіями держслужбовця Максима Нефьодова, учасника Маршів рівності в Києві, і Віктора Пилипенка, активіста й очільника групи «Військові ЛГБТ та союзники».

На третьому білборді із написом «Наслідки ЛГБТ-пропаганди» розмістили фото Таїсії Петрової та Сніжани Круглякової. Петрова наразі перебуває під слідством через те, що поранила з арбалета двох викладачок полтавської школи. Круглякову засудили до довічного позбавлення волі за вбивство свого дядька та його дружини у 2020 році.

Білборди належать компанії Bigmedia – одній з найбільших агенцій із продажу зовнішньої реклами в Україні. В агенції вже відреагували на інцидент.

«Минулої ночі сталося неправомірне самовільне заклеєння трьох наших рекламних конструкцій плакатами, спрямованими на розпал ненависті в суспільстві. За фактом правопорушення написано заяву в правоохоронні органи, заведено справу. Антисоціальні плакати будуть негайно демонтовані, а винні знайдені», – ідеться в дописі.

У Bigmedia додали, що засуджують злочин як «розповсюдження повідомлень, спрямованих на розпал ворожнечі, ненависті та порушення рівноправності громадян».

Фото: Facebook

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.