Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

СитуаціяДенісова назвала «дискримінаційним» наказ МОЗ про обовʼязкову вакцинацію освітян

МОЗ перегляне указ про обовʼязкову вакцинацію

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова назвала «дискримінаційним» наказ МОЗ про обовʼязкову вакцинацію освітян і чиновників через неточності в ньому. Найближчим часом міністерство уточнить указ.

«Вважаю, що практична реалізація цього наказу в межах чинного законодавства може призвести до порушення права на добровільність профілактичного щеплення та права на працю працівників закладів освіти, наукових установ та органів виконавчої влади», – зазначила Денісова.

У коментарі для «Бабель» Денісова пояснила, що у своєму наказі МОЗ затвердив не перелік професій (наприклад, лікар, вчитель, водій), а органи, де вони працюють (працівники органів освіти, сфери охорони здоровʼя). Омбудсменка зазначила, що в переліку має бути саме той працівник, який контактує з багатьма людьми та може розповсюдити коронавірус.

Денісова наголосила, що реалізація указу в тому вигляді, у якому він зараз, може бути «дискримінаційною» та порушувати права працівників закладів освіти й державної влади, які мало з ким контактують. Омбудсменка додала, що з огляду на це незабаром МОЗ уточнить указ.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.