Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

СитуаціяВійськова звинуватила офіцера в домаганнях, але згодом відкликала заяву. Що відомо

Постраждала розповіла про напад і додала фотодоказ

Військова Збройних сил України заявила про домагання й побиття з боку офіцера. Як повідомляє «Повага», постраждала звернулася із заявою до журналістки Ірини Сампан, яка опублікувала допис із фотодоказом у Facebook. Однак згодом допис видалили, тому що «сторони дійшли згоди» й «офіцер вибачився».

У початковому дописі, який цитує видання, військова розповіла, як стався напад офіцера. «У нашій кімнаті в той вечір заклинили двері, я йшла відкривати їх. А тут він – нетверезий, старший лейтенант. Почав до мене чіплятися, я відштовхнула його. Його це розізлило, він почав заламувати мені руки. Я, опиравшись, вирвалася. Вхопила його за горло, щоб хоч якось показати, що я не піддамся», – розповіла військова.

Далі постражала розповіла, що чоловік відштовхнув її. «Він намагався це зняти на свій телефон. Я вибила телефон з усієї сили, телефон розбився. На мій крик підбіг черговий казарми. Але мій кривдник викрикнув: «Викликай ч/ч, бо я її заспокоїти не можу».

«Я його намагалася попередити, що йому це так не минеться, він лиш сміявся, зателефонував ТВО командиру, майору. З його слів, у нас гучно грала музика, а він попросив, щоб ми зробили тихіше. Я нібито його не послухала та зав’язалася суперечка. Майор вступився за нього, мене обізвав нецензурною лексикою. Мовляв, цей чоловік – офіцер, він не може так вчинити, а винна у всьому я. Сказав, що пошкодую про це», – повідомила постраждала.

Військова поділилася, що просила направлення в шпиталь в санчастині, але їй сказали вирішувати всі питання через майора. «Коли я звернулася до нього, він сказав: «Ідіть займайтеся своєю роботою. Вони вимагають, щоб відшкодувала телефон, я погодилася, щоб лиш не чіпали мене», – розповіла вона.

Заяву з прізвищами передали радниці з гендерних питань Головнокомандувача ЗС України Вікторії Арнаутовій, а також до поліції.

У коментарях радниця командувача Сухопутних військ Збройних сил України Альона Шевцова повідомила про початок службового розслідування.

Згодом Ірина Сампан видалила допис на прохання військової.

«Я прибираю пост з побоями солдатки на її прохання. Сторони дійшли згоди, офіцер вибачився [...] Як виявляється, я не брехала. Просто не можу всього розповісти, цього просили сторони. І зараз також вважаю, що подібні інциденти потрібно розголошувати, тому що армія сама себе не вилікує. Це закрите середовище. А службове розслідування... йому ніхто не довіряє. Дівчата-військовослужбовиці так і не знають, куди звертатися, якщо вони стали жертвами насильства. Це спрацювало тільки в ручному режимі», – додала Сампан.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.