Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

СитуаціяРектор КНУ відповів на звинувачення в сексуальних стосунках зі студентками

Ректор заявив, що листування, які поширюють у мережі, його не стосуються

Ректор Київського національного університету ім. Тараса Шевченка Володимир Бугров у своєму телеграм-каналі опублікував відповідь на підозру в інтимних зв’язках зі студентками та співробітницями університету. За його словами, публікації, які нібито свідчать про сексуальні стосунки, є «сфабрикованою замовною кампанією».

Що відомо

Наприкінці січня в анонімному каналі в Telegram з’явилися публікації, які нібито свідчили про інтимні зв’язки ректора Київського національного університету ім. Тараса Шевченка Володимира Бугрова зі студентками та співробітницями ЗВО. У мережі поширили посилання на документ із розшифровкою інтимної переписки ректора зі студентками (імена студенток не розголошуються з метою їхньої безпеки).

Як стверджував автор каналу, розшифровка показує листування Бугрова зі студентками, де обговорювалися передбачувані сексуальні стосунки та запитання, які стосуються адміністрації КНУ. На розшифровках можливого листування можна побачити, як людина, підписана як Volodymyr Bugrov, надсилає співрозмовниці фото своїх геніталій і посилання на відео порнографічного характеру. У відповідь він також отримує інтимні фотографії. Окрім цього, колишня студентка КНУ на умовах анонімності розповіла «Фокусу», що про інтимні стосунки Бугрова з однією зі студенток «насправді знали всі».

У каналі також публікували лист від авторки, яка назвалася викладачкою, який нібито відправили проректорам КНУ. У ньому вона стверджує, що її донька навчається в КНУ, а Бугров має бути звільнений з посади ректора за аморальність і розбещення студенток.

«Що нам робити, ми поки не знаємо. Шукаємо терміново вихід, і вже певні плани є... не хочеться ганьби для наших дочок, інших дівчат і для нас як викладачів… Не хочеться величезного скандалу на сексуальному ґрунті для нашого університету», – ідеться в листі.

Згодом Бугров заявив, що йому, його близьким і колегам протягом місяця приходили погрози, а ще зламували акаунти в соцмережах. У Telegram він опублікував скриншот листування з погрозами публікації його переписок з політиками та всіма діловими контактами. Від нього вимагали написати заяву на звільнення до ранку 6 лютого. Ректор заявив, що листування з сексуальним контекстом, які поширюються в мережі, не стосуються його й він не мав статевих стосунків зі студентками.

«Я заявляю, що поширені й викладені в мережі матеріали є сфабрикованою, замовною, інформаційно-психологічною кампанією, яка покликана дискредитувати мене як очільника одного з найкращих і найбільших закладів вищої освіти в Україні. Це сфальшоване листування в жодному разі не відповідає дійсності, є вигадкою хворобливої уяви та викликає справедливе обурення серед працівників, студентів, випускників і партнерів університету», – сказав Бугров на офіційному брифінгу.

Ректор КНУ висловив припущення, що замовниками відповідної кампанії можуть бути кілька людей, які згадуються у висновках ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності КНУ ім. Тараса Шевченка, проведеної Державною аудиторською службою України за період із 1 квітня 2018 року до 31 серпня 2021 року. «Це типова схема... Для того, щоб працювати з цими висновками, я повинен мати довіру людей. Цю довіру компроментує цей псевдосекс-скандал, щоб я не міг нормально працювати», – зазначив він.

У своїй офіційній заяві на сайті КНУ Володимир Бугров зазначив, що задля захисту власної честі, гідності та ділової репутації вже звернувся до правоохоронних органів.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.