Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Гардероб«Мій стиль не для всіх комфортний». Коректорка Wonderzine Україна Оля Шкіль про улюблені речі

«Мій стиль не для всіх комфортний». Коректорка Wonderzine Україна Оля Шкіль про улюблені речі — Гардероб на Wonderzine

Контраст в одязі, вибір аксесуарів і думка оточення

У РУБРИЦІ «ГАРДЕРОБ» ми показуємо красиво, самобутньо або дивно одягнених людей у їхніх улюблених речах і просимо розповісти пов’язані з ними історії.

Героїня нового випуску – комунікаційниця Modeisme та коректорка Wonderzine Україна Оля Шкіль.

Ми створили цей матеріал за підтримки наших читачів

Одяг став однією з основних частин мого життя, тому що мені дуже важливо, який я маю вигляд. Важливою для мене є не думка людей, не те, як вони мене сприймають у тому чи тому одязі, а моє сприйняття й вираження себе. Себе як особистість я проявляю частково саме через одяг.

Вибирати, шукати якісь класні речі – це для мене певна рефлексія, відпочинок. Навесні, коли Київ був у зоні активних воєнних дій, я себе заспокоювала, переглядаючи нові колекції чи шукаючи якісь речі на європейських аутлетах. Тобто це момент заспокоєння у виборі, вигадуванні, з чим би я скомбінувала ту чи ту річ, або складанні списку речей, аксесуарів, які я придбаю на знижках улітку. У світі моди я набираюсь емоційних сил для якихось буденних задач.

Та я не завжди цікавилася модою, раніше намагалася одягатися просто нормально, вважала одяг не захопленням, а просто речами. Усе змінилося в університеті. Коли я прийшла на перший курс, то нас фотографували для студентської газети факультету. Я помітила, що наша фотографиня була дуже стильно й цікаво одягнута, і вона зробила мені комплімент щодо блузи. Це було неймовірно приємно, бо раніше ніхто не хвалив мій зовнішній вигляд, якщо не враховувати вбрання на свята. (сміється) Тоді, можливо, і заклалося бажання шукати цікавий одяг.

Зараз мені подобається щоразу по-різному виражати себе, прислухатися до себе: що я хочу надягнути, який вигляд хочу мати. Я охарактеризувала б свій стиль як яскравий, настроєвий, змішаний із вінтажу, масмаркету й українських брендів. А ще не для всіх комфортний. Наприклад, мені комфортно ходити 5 днів на тиждень на підборах, я можу носити кроп-топ у холодну погоду або проходити день у латексній спідниці. Для мене це зручно, але не для більшості оточення, тому часто питають, чи мені комфортно, чи не холодно. Іноді таке дратує, але я розумію, чому виникають ці питання. Мені ж просто важливо, щоб я протягом дня відчувала себе так, як я хотіла.

Для мене важливо, щоб одяг був цікавий, контрастний. Мені подобається поєднувати різні текстури, кольори, стилі, принти. Я беру першу річ, яку мені просто необхідно вдягнути сьогодні, і стилізую її. Наприклад, я хочу одягнути червону спідницю зі штучної шкіри. До неї додаю кашеміровий светр іншого відтінку червоного, і це класний контраст текстур. Для контрасту кольорів додаю жовтий берет і чорне взуття. Усе разом – такий прикольний вінегрет з усього на світі, і мені це дуже подобається.

Раніше я боялася, що скажуть люди. Наприклад, у мене є штани від Ксенії Шнайдер, де одна холоша широка, а інша – вузька. Можливо, я раніше зацінила б, але не одягнула, тому що мені було б некомфортно, наприклад, їхати в метро, щоб на мене дивилися. А зараз мій стиль подорослішав разом зі мною, я перестала боятися чийогось осуду й почала носити те, що подобається мені. Я спостерігаю за різними індивідуальними стилями, переглядаю колекції, якщо мені їх дуже радять, і так треную свою навченість ока, можу з упевненістю пояснити, чому я вибрала те чи те поєднання.

Найчастіше намагаюся купувати речі на знижках, бо дуже люблю знайти якусь хорошу, класну, цікаву річ за дуже недорого. Зазвичай я себе морально й фінансово готую до літніх і зимових розпродажів Zara, Mango. Узимку можу й босоніжки придбати, якщо вартість сильно приваблює. Я дивлюся кожен розділ, у мене на кожен магазин є свій Google Doc з посиланнями. Я жирним виділяю, що треба обовʼязково придбати, якщо воно буде на знижках.

Раніше ще ходила на секонди, але зараз не маю на це часу, та я й досі не розвинула талант знайти там щось дуже класне. Я підписана на вінтажні магазини в Instagram, які відшукують цікаві речі, а потім перепродають їх. Відкладаю собі і, що дуже подобається, купую. Там досить часто можна знайти якісь брендові речі.

Для мене також дуже важливі аксесуари, тому що навіть найпростіші футболка, джинси, невеличкі підбори можуть виграти завдяки каблучці, намисту, окулярам і сумці. Проте я от привʼязалась до якихось трьох підвісків і постійно надіваю їх, хоча багато чого й сама собі роблю, і багато відкладених прикрас, які треба придбати. Зараз саме намагаюся привчити себе до постійного носіння прикрас, хочу, щоб у мене їх було багато. А поки більше уваги звертаю на взуття, сумки і якісь цікаві речі.

Наразі моїми улюбленими речами є спідниця й рожева сумочка з трояндою. Спідниця Prada мені дісталася на роботі, але вона трохи замала для моїх стегон. Зараз я в неї майже влізаю, проте навіть якби не схудла, це та спідниця, яку ну дуже хочу мати в гардеробі, просто навіть дивитися на неї. А ще мені емоційно близька рожева сумка з трояндочкою – така «вагінальна» сумка трошки. Я її дуже люблю, бо вона не велика, але в неї вміщається все життя, крім ланч-бокса. Вона дуже класна, люблю її.

Буси – хенд мейд, сорочка – секонд, сарафан і ковбойки – Mango

Нещодавно відкрила для себе стиль препі (стиль, натхенний шкільною формою молоді американських престижних коледжів 50-х років – ред.). Тобто я про нього знала, але ніколи не приміряла на собі. Він додає легкості й такої невимушеності, що мені сподобалося. Я люблю поєднувати різні стилі, тож для балансу додала ковбойки, які вважаю однією з найважливіших речей мого гардероба. Ці буси колись зробила, надихнувшись фільмом «Диявол носить Prada», а до того ж давно мріяла про такий аксесуар у стилі 20-х.

Футболка – вінтажний магазин, жакет вінтажний, джинси – Katimo, ковбойки – Mango, сумка – Zara

Лук у стилі принцеси Діани, його я збирала в межах своєї рубрики #однарічтищалуків. У той тиждень щодня носила одні й ті ж джинси. Цей образ дуже комфортний, зібраний і запамʼятовується. Жакет я нахабно забрала в родича, що раджу робити всім. (сміється) Закликаю всіх робити ревізію гардеробів своїх рідних, адже там точно будуть якісь цікаві вінтажні знахідки.

Сорочка – Cos, жакет – вінтажний магазин, спідниця – Katimo, ботильйони – Mango

Я обожнюю цю спідницю з необробленими краями, плісерування тільки з одного боку. Завжди намагаюся вигадувати цікаві прийоми й деталі зі звичним одягом. Тут я сильно підтягнула рукава – думаю, вийшло досить цікаво. Дуже люблю цей вінтажний жакет-«вінегрет», він задає настрій будь-якому образу. Щодо комбінації принтів, то поєднання чіткого геометричного й абстрактного тваринного моє улюблене.

Квітка – Rozkvit, блуза – секондхенд, штани – Mango, слінгбеки на підборі – Zara

Тут неймовірне поєднання оверсайз-блузи з трикотажною квіткою. Зараз це один із найпопулярніших аксесуарів, проте саме в такому виконанні він мені припав до душі й дуже відрізняється від своїх аналогів. Цей лук яскравий і повністю передає моє відчуття й бачення себе.

Пальто – Olenka Myzak, трикотажне поло – O.Taje, джинсові бермуди – Zara, сумка – Zinka bags, чоботи на підборі-циліндрі – Mango

Джинсові бермуди й високі чоботи для мене просто розрив. Люблю це взуття: підбор-циліндр дуже не звичний для таких класичних чобіт. На початку повномасштабного вторгнення, десь у квітні, я придбала це трикотажне поло з кольоровою вишивкою жовто-блакитного голуба. Ця покупка дуже підняла настрій у той період, було враження, ніби більше ніколи не зможу щось купити, і це єдина обновка, що буде в мене. До образу додала улюблену червону помаду; якщо ви шукаєте класичний червоний колір, то зверність увагу на матовий блиск №1 від Sephora.

Буси – хендмейд, жакет і боді – Katimo, штани – Zara, кеди – Cos

Мені дуже подобається набір кольорів, поєднання фактур і настроїв у цьому образі. Ці білі кеди – одна, мабуть, із трьох спортивних пар взуття, які маю, купувала їх декілька років тому за смішні для Cos гроші – 2700 гривень. Рожевий жакет мені подобається за цікаву деталь у вигляді витягнутого комірця й загалом за приталеність, а це боді завжди в моїх фаворитах, адже в нього активна фактура, і я його поєдную з багатьма речами: футболками, гольфами, сорочками.

Берет – Cos, буси – хендмейд, джемпер і спідниця – вінтажний магазин, ботфорти – Mango

Мені дуже подобається комбінація червоних речей. Щоб вона спрацювала, я взяла різні їх фактури. Як додатковий кольоровий акцент і для балансу мʼякого образу вибрала структурний капелюх, про який давно мріяла. Така яскравість луку привертає увагу всіх попутників у метро, а мене дуже надихає й наповнює емоціями. Я люблю отримувати відчуття сили й упевненості від вдало зібраного лука. І цей один із них.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.