Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Стиль6 українських брендів, які показали колекції на міжнародних тижнях моди

6 українських брендів, які показали колекції на міжнародних тижнях моди — Стиль на Wonderzine

BOBKOVA, Masha Popova, GUDU

Цього року Ukrainian Fashion Week мало виповнитися 25 років. Проте через повномасштабну війну, яку росія розпочала на території України, усі заходи довелося скасувати. Але українські бренди не залишилися без уваги, і міжнародні тижні моди підтримали наших майстрів і запросили їх у свої програми.

Сьогодні розказуємо про 6 шоу українських брендів на закордонних тижнях моди, про які ви маєте знати. Деякі з них представляють свої колекції на іноземних ринках уже роками, для інших же це був унікальний шанс дебюту.

Текст: Дарія Білан

Ми створили цей матеріал за підтримки наших читачів

BOBKOVA

6 вересня BOBKOVA представили колекцію Spring/Summer 2023 у межах Mercedes-Benz Fashion Week Berlin за ініціативи Support Ukrainian Fashion. У колекції представлені оверсайз-жакети, шовкові сукні й трендові максіспідниці. Також вона виконана в пастельній колірній палітрі, яку Христина Бобкова присвятила цвіту київських каштанів. Нашою улюбленою деталлю був макіяж зі стразами на обличчях моделей. Також на показі дизайнерка показала перші результати співпраці з екосвідомим німецьким брендом сумок Chris Bader.

Darja Donezz

Budapest Central European Fashion Week відкрив свої двері для багатьох українських брендів цього сезону, й одним із них став Darja Donezz. Весняна колекція була присвячена грецькій міфології й морській тематиці. Об’ємні рукави, спідниці з воланами, наче з морської піни, перлове оздоблення на жакетах і ліфах і, звичайно, фірмові рибки, які вже стали головною фішкою суконь від Дар’ї Донець.

GUDU

Ще один резидент Будапешта в цьому році – бренд GUDU, який отримав найбільше позитивних відгуків й овацій. Тренчі в техніці печворк, які можна знайти не тільки в The Row, спідниці-олівці й бездоганна робота зі шкірою. Дизайнер Лаша Мдінарадзе в колекції надає перевагу чорному кольору і складному крою речей.

Masha Popova

Маша Попова з’являється в списку учасників Лондонського Тижня моди не вперше. Випускниця Central Saint Martins має вагомий досвід: у її списку стажування в Celine в часи Фібі Файло й Maison Margiela, де її керівником був Джон Гальяно. Зараз же в її метеликовому топі з’являється Дуа Ліпа, а Белла Хадід і Біллі Айліш люблять джинси від Masha Popova.

Одеситка представила свою колекцію 17 вересня, й особливим її елементом став денім. Асиметричні джинси, джинсові спідниці, сукні й навіть чоботи. Додати до цього ще абстрактні принти в стилі тай-дай і декоративні замки – й отримаємо в результаті перспективний грайливий одяг від нової української дизайнерки.

BEVZA

Світлана Бевза є резиденткою Тижня моди в Нью-Йорку вже протягом чотирьох років, і кожний її показ привертає більше уваги за попередній. Серед шанувальниць чистоти й мінімалізму BEVZA можна побачити Гвен Стефані, згадану вище Беллу Хадід і навіть Кім Кардаш’ян. Напередодні шоу в інстаграмі бренда можна було побачити інтригувальний проморолик майбутньої колекції, який зняли на хлібному заводі в Києві.

Цього року до показу Bevza була прикута особлива увага, і дизайнерка скористалася нагодою й додала до перформансу нові українські елементи: починаючи від зачісок моделей з чубчиком, схожим на козацький оселедець, і закінчуючи музикою, яка супроводжувала моделей. Сам одяг містив стандартні фішки Bevza в новому прочитанні: молочні відтінки, шовк, незвичні вирізи на сукнях і металічні корсети, що можуть нагадувати бронежилет у наших реаліях.

LITKOVSKA

Декілька тижнів тому дизайнерка Лілія Літковська офіційно українізувала назву свого бренда. У серпні для LITKOVSKA сталася важлива міжнародна подія – колаборація з лондонським універмагом Selfridges. А презентація весняної колекції бренда, як завжди, пройшла в межах Тижня моди в Парижі.

Колекція отримала назву «Веснянка», яка, за словами дизайнерки, є історією про надію на завтра та перехід й адаптацію до нового життя. Безмежна кількість українських елементів на одязі: від просто вишитих слів різнокольоровими нитками до унікальних вишитих орнаментів на сорочках. У цій колекції сучасні речі-трансформери від LITKOVSKA поєдналися з українським духом в одне ціле.

У кінці показу дизайнерка вийшла під гучні овації з українським прапором.

Фото: BOBKOVA, Darja Donezz, GUDU, Isidore Montag, LITKOVSKA, Daniele Oberrauch

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.