Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

СтильНа кого підписатися: 5 українських telegram-каналів про моду

На кого підписатися: 5 українських telegram-каналів про моду — Стиль на Wonderzine

«Жирним шрифтом», Volichka, «Tony говорить»

Український інфопростір стрімко розвивається: з’являються цікаві YouTube-шоу та подкасти, Instagram і TikTok-сторінки. Не відстає й український Telegram. Зібрали для вас 5 хороших каналів про моду, на які варто підписатись просто зараз.

Текст: Роман Тимофєєв

Ми створили цей матеріал за підтримки наших читачів

VOLICHKA

Волі́чка — це нитка з високоякісної вовни. А VOLICHKA — це український telegram-канал.

«Саша прихистила мене в Чернівцях у лютому, і ми вирішили, що українському telegram потрібен канал про моду. Про доречність запланували подумати потім. Виходить, що все доречно», — розповідає історію створення каналу його співавторка Аня Ларчук.

На каналі цікаві fashion-новини України та світу, багато гумору, щотижневі добірки модних знахідок та образи від українських блогерів і військових. Окрема рубрика, що заслуговує на увагу — #putinfuneraloutfitinspo (дівчата обирають святкове вбрання на похорон путіна).

«ЖИРНИМ ШРИФТОМ»

Канал про українську fashion-індустрію від ексредактора ELLE та Harper's Bazaar Романа Тимофеєва. Тут можна знайти посилання на цікаві лонгріди про моду, кіно та літературу, оперативні новини й інсайти про життя українських дизайнерів, моделей і редакторів. Багато інформації з історії моди. А ще на каналі є рубрика #РоботаВмоді з актуальними вакансіями в fashion-брендах і ЗМІ.

«Для мене ЖиШи став психологічною допомогою в часи війни. Раніше я бачив канал як «інсайдерський», і тому більшість новин про звільнення редактора з глянцю чи відсутність якогось бренда в розкладі UFW не знаходили відгуку в широкого загалу. Зараз я збираю більше новин про індустрію, ділюсь цікавими посиланнями (так, на інтерв’ю Буданова в тому числі) та красивими фото», — каже Роман.

«МЕНТОРКА УКР БРЕНДІВ»

Перший telegram-канал про українські модні бренди, який було засновано 1 січня 2018 року. Авторка каналу Наталі Чуловська, ексредакторка L’officiel, Cosmopolitan і Buro 24/7 Ukraine. На каналі регулярно виходять різноманітні добірки за категоріями (взуття, вишиванки, тренчі, прикраси), новини брендів та інформація про знижки, а іноді Наталі публікує цікаві тексти про маркетинг і PR.

«Я створила канал для того, щоби він був майданчиком для молодих і перспективних українських брендів. Щоби про них оперативно дізнавалася потенційна аудиторія тих, хто обирає продукт made in Ukraine», — каже Наталі.

«СПОВІДЬ ШИФОНЬЄРА»

Модний telegram-канал журналістки та ведучої української редакції «Радіо Свобода» та «Радіо НВ» Власти Лазур. Раніше Власта вела модну рубрику на ТБ, але останні кілька років бере гострі інтерв’ю в політиків і громадських діячів. Проте у вільний від основної роботи час пані Власта публікує в себе на каналі добірки цікавих знахідок від українських і світових брендів і суб’єктивні замітки про стиль і моду.

«TONY ГОВОРИТЬ»

Канал про маркетинг, дизайн, субкультури, digital-мистецтво, streewear, високу моду, реп, кросівки. Словом, усе те, що зацікавить тусовку з вулиці Рейтарської (але не тільки її). Канал веде Антон Бусько, за плечима якого багаторічний досвід роботи в міжнародних рекламних агенціях і fashion-ретейлерах Києва. Також в Антона є свій бренд вуличної моди Ditch та онлайн-концепт-стор із речами українських і світових брендів Newborn K.


Розповісти друзям
1 коментарпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.