Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

СтильДо зимових свят. 7 українських брендів, які створюють ялинкові прикраси

Макраме вироби, скляні кулі й «Кримський набір»

До зимових свят. 7 українських брендів, які створюють ялинкові прикраси — Стиль на Wonderzine

Ялинкові іграшки – це не лише гарні прикраси, які дарують нам новорічний настрій. Вони можуть нести в собі певні символічні значення, а деякі, особливо важливі, навіть передаватися в родині з покоління в покоління.

Наші виробники вже багато років поспіль створюють новорічні іграшки з різними мотивами, образами й розписом. У цьому матеріалі ми розповідаємо про 7 ялинкових прикрас і подарункових боксів від українських брендів. Тут і кулі з персонажами картин Марії Приймаченко, і святкові набори в стилі бохо, й іграшки з кримськотатарським орнаментом.

Ми створили цей матеріал за підтримки наших читачів

«Ґроно»

«Ґроно» – це український бренд ялинкових прикрас і різдвяних іграшок з унікальним розписом від львівських майстрів. Команда представила колекцію куль з малюнками у вигляді знаменитих образів з картин Марії Приймаченко: лелекою, горбокоником, поліським сомом й іншими. Також серед виробів бренда є верхівка для ялинки, виготовлена у формі тризуба. Такі патріотичні іграшки стануть справжньою окрасою оселі будь-якого українця.

Однією з найсимволічніших прикрас у колекції є ялинкова куля з розписом у вигляді синього бика, всіяного зорями. Як розповідала Марія Приймаченко, зорі – це душі спочилих героїв, тому в наш час орнамент набуває більшого значення. Куля щоразу нагадуватиме про важливе й стане чи не найцікавішим елементом вашої святкової ялинки.

650 гривень

La Petite Clara

Порцелянові підвіски, каблучки, кухлі, вази і ялинкові іграшки – усе це представляє бренд La Petite Clara. Головною особливістю їхніх виробів є образи, у вигляді яких створюється продукція. На продукції бренда ви помітите медузу Горгону, циркачів, а також різних історичних постатей, як-от Марію-Антуанетту, Марію Стюарт й інших.

Ми обрали ялинкову іграшку у вигляді інфанти Інґрід. У кожен образ бренд закладає певну історію. Інфанта Інґрід – це леді, яка йде проти правил. Вона дуже кмітлива, любить розваги й пригоди. Коли все королівство спить, вона грає в покер, а за зароблені гроші купує собі дорогоцінності. Така іграшка на вашій ялинці стане певним символом нескореності та свободи.

70 доларів

Roots Macrame

Roots Macrame – бренд hand-made виробів у стилі бохо. Команда представляє великі настінні панно, дзеркала зі зробленими власноруч рамками, наволочки й навіть газетниці. До свят бренд також підготував різдвяні подарункові бокси з ялинковими макраме-прикрасами.

Ми обрали святковий набір у червоно-білих кольорах. У ньому – 10 прикрас, серед яких знайдуться й плетені зірки, й іграшка у вигляді Святого Миколая, і традиційний різдвяний льодяник. Дивлячись на всі вироби, розуміємо, з якою любов’ю й трепетом вони були зроблені. В іншому ж боксі зібрані три прикраси у вигляді ялинок білого й зеленого кольорів.

750 гривень

«Щось цікаве»

«Щось цікаве» – це простір, що зібрав під своїм крилом талановитих українських митців, які люблять експериментувати й творити щось цікаве зі скла. Головна мета бренда – довести, що виготовлення виробів з такого важкого у використанні матеріалу – це справжнє мистецтво.

До зимових свят бренд підготував колекцію новорічних прикрас і ялинкових іграшок зі скла. Цей набір під назвою «Хурделиця» входить до лімітованої серії куль. У боксі – 4 ялинкові прикраси: прозора, молочного кольору, а також матові синя й біла, розписані візерунком у вигляді гілок. Вони мінімалістичні, стильні, з гармонійним поєднанням кольорів. Набір представлений у святковому пакованні, тому ідеально підійде для подарунка.

460 гривень

Клавдіївська фабрика ялинкових прикрас

Клавдіївська фабрика ялинкових прикрас була заснована ще в 1948 році й спеціалізувалася на виготовленні скла для медичних потреб. Зараз же вона стала одним із найбільших виробників новорічних прикрас у Східній Європі. Ялинкові іграшки фабрики відомі в багатьох країнах, зокрема Німеччині, Італії, США, Франції і Швейцарії.

Одними з найцікавіших виробів фабрики є подарункові набори ялинкових іграшок, присвячених певному регіону України з традиційним для цієї території орнаментом. Серед колекцій – бокси «Херсонщина», «Київщина», «Донеччина» і «Луганщина». Новинкою є «Кримський набір» із ялинковими прикрасами, на яких можна помітити кримськотатарський орнамент – орьнек. Кожна з куль щось символізує: червона – жіночу енергію, чорна – землю й життєву силу, а коричнева – мудрість і зрілість. Для вас же прикраси можуть стати символом скорого повернення до дорогого нашому серцю Криму.

960 гривень

«Зробив тато»

Майстерня декору «Зробив тато» займається виготовленням якісних і довговічних виробів із дерева, які будуть безпечними для здоров’я. Команда бренда створює не лише ялинкові прикраси, а й набори для творчості, дитячі іграшки для розвитку, блокноти й картини за номерами.

Святковий бокс «Незламні» складається з 12 ялинкових іграшок, виготовлених зі шліфованої фанери й покритих білою акриловою фарбою. Серед предметів набору – чотири види новорічних патріотичних прикрас у вигляді кордону України, фенікса, що є символом відродження, тризуба й літака. Такі ялинкові іграшки ще довгі роки нагадуватимуть про силу й незламність українського народу.

480 гривень


Wallblik Studio

Виготовлення вітражів – справа не з легких. Проте бренд Wallblik Studio показує, що малювання по склу і створення на ньому справжніх сюжетів – це ще один з різновидів мистецтва, у якому українці вкотре показують свій талант. Дизайнерка студії розробляє настінний і настільний декор й унікальні ялинкові прикраси, візерунки яких нагадують нам про пам’ятні моменти нашого життя й епізоди з улюблених фільмів.

Останні з ялинкових іграшок бренда входять до подарункових різдвяних сетів. На них зображені дорогі для багатьох із нас сюжети: катання на санях, колядування, вертеп і спів янголів. Вони наче переносять нас у безтурботне дитинство й дарують відчуття українського свята. Окрім наявних іграшок, дизайнерка також пропонує виготовлення прикрас під замовлення, а також із візерунком у вигляді вашого власного фото.

1200 гривень за сет із трьох іграшок

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.