Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

СтильEtnodim і Музей Івана Гончара випустили спільну колекцію вишиванок і вишитих суконь

Створених на основі фрагментів вишивок XVIII–XX століття

Український бренд Etnodim спільно з Національним центром народної культури «Музей Івана Гончара» випустили спільну колекцію вишиванок і вишитих суконь, створених на основі фрагментів вишивок XVIII–XX століття, що зберігаються в Музеї Гончара й не підлягають відновленню. Про це пише Bazilik Media.

За словами працівників музею, колекція фрагментів зображає різноманіття технік й орнаментів різних регіонів України, на основі яких можна зрозуміти, якою була втрачена річ, і відтворити її.

«За останні роки інтерес до традиційного одягу невпинно зростає, і саме музейна колекція має стати джерелом натхнення для творчих інтерпретацій і рішень в оздобленні сучасних речей, зберігаючи тяглість й естетику народної традиції», – коментують у музеї.

Дизайнерки обрали орнаменти й вишивку, на основі яких розробили сучасні сорочки регіонів, як-от: Київський, Чернігівський, Полтавський, Харківський, Житомирській, Рівненській, Одеський, Івано-Франківський, Тернопільський, Закарпатський, Львівський, Вінницький і Волинський.

Загалом до колекції ввійшли десять жіночих вишиванок, жилет, п’ять суконь і дев’ять чоловічих сорочок.

Розповісти друзям
2 коментаряпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.