Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

СтильРекламу бренда Calvin Klein заборонили через сексуалізацію співачки, яка в ній знялася

На світлині співачка була в сорочці, із частково відкритими грудьми й сідницями

Управління зі стандартів реклами Великої Британії (ASA) заборонило рекламу бренду Calvin Klein зі співачкою FKA Twigs через те, що виконавицю представили як «стереотипний сексуальний об’єкт». Про це пише Guardian.

На світлині співачка була зображена в накинутій на тіло сорочці, із частково відкритими грудьми й сідницями. Дві людини поскаржилися на це зображення, стверджуючи, що воно неприпустимо сексуалізує жінку.

Управління зі стандартів реклами погодилося з цим твердженням, зазначивши, що зображення «зосереджує увагу глядачів на тілі моделі, а не на рекламованому одязі».

«Реклама використовувала оголену натуру й зосереджувалася на фізичних рисах FKA Twigs, а не на одязі. До такої міри, що представляла її як стереотипний сексуальний об'єкт», – ідеться в заяві ASA. 

Управління також назвало рекламу «безвідповідальною й такою, що може спричинити серйозні правопорушення». У рішенні зазначили, що реклама, яка вперше з’явилася у квітні 2023 року, «не повинна знову з’являтися у вигляді, щодо якого надійшла скарга». 

Скарги надійшли також на рекламні ролики Calvin Klein за участю моделі Кендалл Дженнер, однак ASA назвали ці ролики прийнятними.

Водночас Calvin Klein стали на захист своєї реклами. Вони стверджують, що світлини не були вульгарними, а показували «двох упевнених і сильних жінок, які вирішили ідентифікувати себе з брендом Calvin Klein», а пози на світлинах були «природними й нейтральними».

Вони також повідомили, що FKA Twigs і Дженнер співпрацювали з компанією й схвалили зображення. У Calvin Klein також зауважили, що в одній кампанії були представлені й чоловіки-моделі.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.